NokiaYleinen

Nokia yhteistyöhön Nvidian kanssa

Nokia ilmoitti tänään aloittavansa yhteistyön Nvidian kanssa, ja tavoitteena on mullistaa tulevaisuuden tekoälyvalmiit radioverkon ratkaisut. Yhteistyö vahvistaa Nokian anyRAN-lähestymistapaa, ja se pyrkii asemoimaan tekoälyn keskeiseksi tekijäksi tulevaisuuden matkapuhelinverkot-liiketoiminnassa.

Nokia tekee yhteistyötä Nvidian kanssa pilviperusteisissa RAN-ratkaisuissa, jotka hyödyntävät Nvidia Grace CPU Superchipiä Layer 2+ -käsittelyyn, Nokian korkeatehoista ja energiatehokasta In-Line Layer 1 (L1) -kiihdytysteknologiaa ja pilviperusteista RAN-ohjelmistoa. Lisäksi Nokia käyttää Nvidian GPU:ta tekoälysovelluksissa ja vRAN-kiihdytyksessä, luoden perustan AI-RAN:lle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nvidia Grace CPU perustuu uusimpaan Arm Neoverse V2 CPU -viitearkkitehtuuriin. Se tarjoaa huipputason suorituskykyä, tehokkuutta ja korkean kaistanleveyden yhteydet kattamaan kaikki datakeskusten vaatimukset. Nokian asiakkaat hyötyvät monipuolisuudesta ja valinnanmahdollisuuksista valittaessa CPU:ta pilviperusteisiin RAN-verkkoihin.

Ilmoitus on jatkoa Nokian joustavalle anyRAN-lähestymistavalle, joka tukee mitä tahansa erikoisrakennettuja, hybridisiä tai pilviperusteisia RAN-ympäristöjä. Sen tarkoituksena on auttaa asiakkaita saamaan pilviperusteiset RAN-palvelunsa käyttöön paljon nopeammin, poistamalla monimutkaisuutta ja varmistamalla avoimuutta ja joustavuutta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Tämä on tärkeä yhteistyö Nvidian kanssa, joka tutkii, miten tekoäly voi pelata muuttavaa roolia alallamme. Se on lisäesimerkki anyRAN-lähestymistavastamme, joka auttaa tekemään pilviperusteisesta RAN:sta kaupallisen todellisuuden. Alan yhteistyömahdollisuuksien vahvuus tarkoittaa, että voimme ajaa tehokkuutta, innovaatiota, avoimuutta ja mittakaavaa tuottamalla kilpailuetua operaattoreille ja yrityksille”, kommentoi Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja Tommi Uitto.

”Nvidian edistyneen laskennan tuominen Nokian alustalle tuottaa suorituskykyisempiä ja energiatehokkaampia pilviperusteisia RAN-ratkaisuja. Lisäksi, kun tekoäly luo ennennäkemättömiä muutostilaisuuksia eri teollisuudenaloilla, yhteistyömme Nokian kanssa syventää tekoälyllä mahdollistettua innovaatiota radioverkkoihin, mikä parantaa toiminnallista tehokkuutta telekommunikaatiossa”, kommentoi Nvidian Telecom-liiketoiminnan varatoimitusjohtaja Ronnie Vasishta.

Lähde: Nokia

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia