AppleiOSYleinen

Apple laittoi jakoon iOS 16.4-, iPadOS 16.4- ja watchOS 9.4 -päivitykset – mukana uusia hymiöitä

Apple iPhone 14 Pro

Apple on julkistanut tänään neljännen suuremman päivityksen iOS 16 -käyttöjärjestelmälle, joka kantaa nimeä iOS 16.4. Lisäksi samaan aikaan on laitettu jakoon iPadOS 16.4 -päivitys tableteille sekä watchOS 9.4 -päivitys älykelloille.

Kokoa päivityksellä on iPhone-puhelimille 1,93 gigatavun verran, joten kyseessä on suuri päivitys. Päivityksen omalle laitteelle voi käydä lataamassa menemällä: Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on tuonut uuden päivityksen myötä jopa 21 uutta emojia, joiden joukosta löytyy nyt hirvi, aasi, hanhi, meduusa ja uuden värisiä sydämiä. Lisäksi mukana on Safari-selaimen web-ilmoitukset aloitusnäyttöön lisätyille verkkosivustoille. Päivityksen mukaan on myös Apple Books -sovelluksessa sivun kääntämisen animaatio, uusi HomeKit-arkkitehtuuri sekä muutamia muita pieniä muutoksia ja parannuksia.

Applen ilmoittamat päivityksen muutokset ovat listattuna alapuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • 21 uutta emojia, kuten eläimiä, käsieleitä ja esineitä, on nyt saatavilla emoji-näppäimistössä.
 • Ilmoitukset Koti-valikkoon lisätyille verkkoapeille.
 • Puheäänen eristys korostaa puheääntäsi ja estää ympäristön melua mobiilipuheluissa.
 • Kuvien Kaksoiskappaleet-albumi lisää tuen kuvien ja videoiden kaksoiskappaleiden havaitsemiselle jaetussa iCloud-kuvakirjastossa.
 • VoiceOver-tuki kartoille Sää-apissa.
 • Käyttöapuasetus, jolla video himmennetään automaattisesti, jos siinä havaitaan valonvälähdyksiä tai vilkkuvia valotehosteita.
 • Korjaa ongelman, jossa lasten Pyydä ostamaan -pyynnöt eivät näkyneet vanhemman laitteessa.
 • Korjaa ongelman, jossa Matter-yhteensopivat termostaatit saattoivat lakata reagoimasta, kun ne liitettiin pariksi Koti-appiin.
 • Kolarintunnistusta on parannettu iPhone 14- ja iPhone 14 Pro -malleissa.

Ipad-tableteille on julkaistu myös iPadOS 16.4 -päivitys, joka pitää sisällään käytännössä kaiken saman kuin iPhone-puhelimille suunnattu iOS 16.4 -päivitys. Samoin watchOS 9.4 tarjoaa samoja uudistuksia, mutta Applen julkaisema tarkempi listaus on alapuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • Herätyshälytyksiä ei enää hiljennetä ”hiljennä peittämällä” -eleellä, jotta vältetään tahattomat peruutukset unen aikana
 • Cycle Tracking retrospektiivisillä ovulaatioarvioilla ja syklin poikkeamavaroittimilla tuetaan nyt Moldovassa ja Ukrainassa
 • AFib-historia on nyt saatavilla Kolumbiassa, Malesiassa, Moldovassa, Thaimaassa ja Ukrainassa

Uudet iOS 16.4- ja iPadOS 16.4 -päivitykset saattavat olla viimeisiä päivityksiä iOS 16 -käyttöjärjestelmälle, sillä Apple on siirtämässä painopisteen iOS 17- ja iPadOS 17 -versioihin. Näiden julkaisua odotetaan kesäkuussa WWDC-kehittäjätapahtumassa.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple