AppleYleinen

Apple laski Q1 2019 ennustettaan, syyttää Kiinaa ja hidastunutta iPhone-puhelimien päivitystahtia

Apple ilmoitti keskiviikkona laskevansa nykyisen vuosineljänneksensä liikevaihdo-ennustetta. Asiasta on kertonut Applen toimitusjohtaja Tim Cook sijoittajille tarkoitetussa kirjeessä yhtiön sivuilla. Aikaisemmin Apple on odottanut ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihdoksi 89-93 miljardia dollaria, mutta tähän ei tulla kirjeen mukaan pääsemään ja liikevaihto on jäämässä 84 miljardiin dollariin.

Liikevaihto-ennustuksen pienentymiseen Apple antoi kaksi selvää syytä. Ensimmäisenä Apple syytti Kiinaa, jonka talous on hidastunut merkittävästi.  Apple uskoo, että Kiinan talouden hidastumisen yksi syy on kauppasota Yhdysvaltojen kanssa, joka on näkynyt myös vähenevänä kävijäkuntana neljänneksen aikana Applen omissa sekä jälleenmyyntikumppanien myymälöissä Kiinassa. Apple kertoo kirjeessä kuitenkin uskovansa yhtiön valoisaan tulevaisuuteen Kiinassa, kertoen muun muassa iOS-kehitysyhteisön Kiinassa olevan yksi maailman innovatiivisimmista ja luovimmista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen syy ennustuksen laskemiseen on ennakoitua pienempi kysyntä iPhone-puhelimia kohtaan. Apple kertoo kysynnän olleen heikkoa erityisesti Kiinassa, mutta myös kehittyvillä markkinoilla on ollut odotettua heikompaa kysyntää. Yksi syy tähän ollut kuluttajien innottomuus päivittää iPhoneja uusiin malleihin. Kirjeessä mainitaan muun muassa edullisemmat akkujen vaihtohinnat, jotka ovat antaneet kuluttajille mahdollisuuden käyttää vanhaakin iPhone-puhelinta selvästi pidempään kuin ennen.

Yksityiskohtaisemmin Applen sijoittajille tarkoitetun kirjeen voi käydä lukemassa tämän linkin takaa.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple