XiaomiYleinen

Xiaomi Mi MIX 3 saapuu Suomessa myyntiin ensi viikolla 599,90 euron hintaan

Xiaomi julkaisi lokakuussa uuden Mi MIX 3 -älypuhelimen kotimarkkinoillaan Kiinassa ja nyt alkuvuodesta puhelimen myynti alkaa globaalisti. Suomessa uutuuspuhelin tulee saataville jo ensi viikolla Verkkokauppa.comin kautta.

Xiaomi Mi MIX 3 on rakenteeltaan alumiinia sekä keraamia. Etuosassa kosketusnäyttö valtaa suuren osan pinta-alasta. Näytön alapuolella on muita näytön reunoja vain hieman paksumpi musta kaistale. Puhelimen etuosassa ei ole siis nähtävissä muun muassa etukameraa. Xiaomi on tehnyt uutuuspuhelimensa kanssa erikoisen ratkaisun, sillä laitteessa on liu’utettava rakenne. Puhelimen näyttöä liu’utettaessa alaspäin tulee näytön alta esille muun muassa kaksi etukameraa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisesti Xiaomi Mi MIX 3 on yksi markkinoiden kehittyneimmistä puhelimista. Tehoista on vastaamassa tuttu Qualcommin Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 6 gigatavua RAM-muistia. Mi MIX 3:ssa on lisäksi erillinen AI-painike sekä NFC-toiminnallisuus. Näyttö Mi MIX 3:ssa perustuu AMOLED-teknologiaan ja on suuruudeltaan 6,39 tuumaa. Tarkkuus on Full HD+ -tasoa, eli pikseleitä löytyy 2340 x 1080. Näyttö kykenee myös 600 nitin kirkkauteen. Xiaomi kertoi näytön peittävän 93,4 prosenttia koko puhelimen etuosasta.

Kameroissa Mi MIX 3 on myös Xiaomin mukaan hyvin vahvoilla. Pääkamera rakentuu kahdesta 12 megapikselin sensorista. Toinen kameroista on normaali Sonyn kehittämä IMX363-sensori, jossa on muun muassa f/1.8-aukko, 1.4um pikselikoko ja 4-akselinen kuvanvakain (OIS). Toinen kameroista on myös 12 megapikseliä, mutta telesensori. Tässä kamerassa on f/2.4-aukko ja 1.0um pikselikoko. Kamera mahdollistaa 2x optisen zoomauksen, paremman yökuvauksen sekä bokeh-kuvaamisen. Videokuvauksessa Xiaomi on kertonut puhelimen tukevan 960 FPS:n hidastusvideoiden taltiointia.

Muita Xiaomi Mi MIX 3:n pääominaisuuksia ovat muun muassa suurehko 4000 milliampeeritunnin akku, jota ladataan hyödyntäen Quick Charge 4 -pikalatausteknologiaa. Puhelin tukee myös 10W:n langatonta latausta ja myyntipakkauksen mukana toimitetaan vakiona langaton latausalusta.

Suomessa Xiaomi Mi MIX 3 on toistaiseksi tarjolla ainoastaan Verkkokauppa.comin kautta. Puhelin on saatavilla aluksi vain mustana väriversiona, mutta myöhemmin tarjolle tulee myös sininen versio. Xiaomi Mi MIX 3 tulee Suomessa myyntiin 6 gigatavun RAM-muistilla sekä 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla varusteltuna 599,90 euron hintaa ja toimitukset alkavat ensi viikolla.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi