AppleYleinen

Apple-tietäjä: Sirin käyttö muuttuu – pienen asian muuttaminen vaatii suurehkon työn

Applen virtuaaliavustaja Siri on kokemassa muutoksen tulevien vuosien aikana kertoo Bloombergin Apple-tietäjä Mark Gurman. Hänen mukaansa Apple on työstämässä uudenlaista tapaa kommunikoida Sirin kanssa.

Nykyään käyttäjän on sanottava ”Hei Siri”, jotta Applen virtuaaliavustaja aktivoituu. Gurmanin mukaan tulevaisuudessa riittää ainoastaan ”Siri”, jonka jälkeen käyttäjä voi tiedustella avustajalta haluamansa asian.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on varsin pieni käyttäjälle näkyvä muutos, mutta Gurmanin mukaan komennon muuttaminen vaatii huomattavan määrän teknistä työtä, kuten tekoälyn kouluttamista. Monimutkaisuuteen liittyy se, että Sirin tulee ymmärtää yskittäinen sana ”Siri” uealla eri kielellä ja murteella. Kyseessä on enemmän haasteita tuottava toimenpide ja kahden sanan erottaminen onkin Gurmanin mukaan huomattavasti helpompaa tekoälylle, kuin yhden sanan tunnistaminen saatika ymmärtäminen.

Gurman kertoo, että Apple pyrkii integroimaan Sirin entistä tiiviimmin kolmansien osapuolien palveluihin ja sovelluksiin tarjotakseen käyttäjille nykyistä enemmän kontekstia ja apua. Gurman arvioi, että uusittu Siri tulee saataville vuonna 2023 tai 2024.

Lähde: Bloomberg

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple