AppleYleinen

Apple Vision Pro -lasit purettiin – Tältä näyttävät sisuskalut

Apple toi Vision Pro -lasinsa saataville Yhdysvalloissa viime viikon perjantaina 2. helmikuuta. Tähän mennessä YouTubessa on nähty useita videoita laseista ja lasien toiminnasta käytännössä, kun amerikkalaiskanavat ovat lasinsa ensimmäisenä käsiinsä saaneet. 

Tähän mennessä Vision Pro -lasit ovat päätyneet jo purkuun asti, kun ainakin Phone Repair Guru -niminen käyttäjä on purkanut Vision Pro -lasit osiin ja kuvannut siitä videon. Videolla näytetään monimutkaiseksi osoittautunut purkuprosessi ja lasien sisuskalut. Video on kokonaisuudessaan katsottavissa jutun lopusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on saanut pakattua pieneen tilaan monia eri sensoreita sekä Mac-tietokoneista tutun M2 -järjestelmäpiirin, joka tekee Vision Pro -laseista tehokkaan itsenäisesti toimivan tietokoneen. M2 -järjestelmäpiirin kaverina laseihin on pakattu uusi R1-piiri, jonka tehtävänä on käsitellä jatkuvaa reaaliaikaista tietoa, jota lasit saavat ympäristöstä mirkofonien, antureiden ja 12 laseissa olevan kameran avulla. 

Purkuvideolla piirilevyjen sekä kahden 4K-tasoisen OLED-näytön alta paljastuu kaksi tuuletinta, jotka pitävät piirit viileänä. Näyttöjen alla sijaitsee myös moottorit, joiden avulla lasien näytöt pystytään kohdistamaan käyttäjän silmille sopivaksi. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vision Pron kamerat, sensorit sekä virtakaapelit jäävät pääosin kiinni lasien kehykseen, eivätkä ne ole esimerkiksi järjestelmäpiirien yhteydessä. Virtaa kaikille sensoreille ohjataan useamman eri kaapelin avulla.  

Lähde: YouTube 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple