AppleYleinen

Raportti: Applelta ensimmäinen taittuvanäyttöinen laite aikaisintaan vuonna 2026

Muut älypuhelinvalmistajat ovat pitkälti esitelleet jo näkemyksensä taittuvanäyttöisistä älypuhelimista viimeisten vuosien aikana, mutta Applelta ei toistaiseksi olla nähty mitään. Koreasta tulleen raportin mukaan Applelta nähtäisiin seitsemän tai kahdeksan tuumainen taittuvanäyttöinen laite vasta muutaman vuoden päästä. 

Raportin mukaan Applen ensimmäinen taittuvanäyttöinen laite olisi korvaaja nykyiselle iPad Mini -tabletille. Viime vuonna Applen kerrotaan saaneen Samsungilta sekä LG:ltä näytteitä taittuvista näytöistä, jotka asettuvat kuuden ja seitsemän tuuman välille. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samalla on kuitenkin raportoitu, että Apple olisi kehittelemässä OLED-näytöllä varustettua iPad Mini -tablettia, joten Applen omissa suunnitelmissa ei olisi korvata iPad Mini -tablettia. 

Toistaiseksi Apple ei tiedettävästi ole päättänyt taittuvanäyttöisen laitteen lopullisia teknisiä tietoja ja ominaisuuksia. Applen odotetaan päättävän taittuvien näyttöjen massatuotannon aloittamisesta tämän vuoden loppuun mennessä.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen odotetaan valitsevan ensimmäiseen taittuvanäyttöiseen laitteeseen näyttöpaneeleiden toimittajaksi Samsungin. Samsungilla on kokemusta taittuvista näytöistä jo reilun viiden vuoden ajalta. LG:n ei tällä hetkellä uskota tuottavan aivan yhtä laadukkaita paneeleita taittuviin näyttöihin kuin Samsung. 

Mikäli Apple valitsee näyttöjen toimittajaksi Samsungin, niin voidaan odottaa, että näytöt perustuvat Samsungin kuudennen sukupolven A3- tai A4-OLED-tenkniikkaan. Apple valmistuttaa iPhone-puhelimien OLED-näytöt vastaavilla tekniikoilla. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myöhemmässä vaiheessa Apple saattaa käyttää Samsungin rinnalla myös LG:n näyttöpaneeleita taittuvanäyttöisissä laitteissaan.  

Lähde: The Elec (koreaksi) 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple