AppleYleinen

Apple Watch kuumeni ja räjähti yllättävässä tilanteessa – Apple käski käyttäjää vaikenemaan asiasta

Apple Watch 7 -älykellon kerrotaan räjähtäneen normaaleissa olosuhteissa. Käyttäjän mukaan kello on ensin kuumentunut, sitten alkanut savuamaan ja lopulta kello on räjähtänyt. Asia on 9to5mac-sivuston mukaan Applen tiedossa, ja yhtiö on kertonut tutkivansa asiaa, joskin Apple on myös yrittänyt pakottaa käyttäjää vaikenemaan ja olemaan kertomatta asiasta muille.

9to5mac-sivuston artikkelissa kerrotaan, että käyttäjän mukaan kello oli kädessä tuntunut alkuun normaalia lämpimämmältä ja jopa kuumalta. Tämän jälkeen Apple Watchin takaosa oli haljennut, jonka jälkeen watchOS-käyttöjärjestelmä näytti ruudulla kehotuksen sulkea kello, jotta kello viilenisi ennen kuin käyttöä voi jatkaa. Tapauksen hetkellä käyttäjä kertoo olleensa kotona, jossa lämpötila oli ollut noin 21 astetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tapauksen jälkeen käyttäjä otti yhteyttä Applen tukeen, josta eri vaiheiden jälkeen kello kehotettiin lähettämään tutkimuksiin Applelle, jotta voitaisiin selvittää tilanne. Käyttäjää kehotettiin olemaan koskematta kelloon ennen kuin hän saisi ohjeet Applelta jatkotoimenpiteisiin.

Savuava Apple Watch

Kyseisestä puhelusta seuraavana aamuna käyttäjä huomasi kellon olevan vielä aiempaakin kuumempi ja kuumuuden johdosta tällä kertaa näyttö oli hajonnut. Käyttäjä otti Applen kehotuksista huolimatta Apple Watchin käteensä ottaakseen siitä kuvia Applelle. Tällöin Apple Watch alkoi pitää jonkinlaisia ääniä, jonka jälkeen kello käyttäjän tarinan mukaan ”räjähti” juuri, kun hän oli äänien johdosta heittämässä kelloa ikkunasta pihalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kellosta jäi ilmeisesti palojälkiä käyttäjän sohvalle. Käyttäjä kertoi 9to5macille käyneensä lyijymyrkytyksen varalta päivystyksessä. Apple Watch ei kuitenkaan sisällä niin paljoa lyijyä, että se kykenisi aiheuttamaan lyijymyrkytystä 9to5mac kirjoittaa artikkelissaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Räjähdyksen jälkeen käyttäjä oli ilmeisesti uudestaan soittanut Applelle, josta oli luvattu laittaa tapaus ensisijaiseksi prioriteettilistalle ja häneen luvattiin olla yhteydessä nopealla aikataululla. Applen antama aikataulu ei kuitenkaan ollut tarinan mukaan pitänyt. Apple kuitenkin järjesti kellolle noudon, jonka jälkeen yhtiö vie kellon jatkotutkimuksiin.

Tapaus on toistaiseksi ainutlaatuinen eikä asiasta kannata olla huolissaan oman kellon osalta. Kyseisen kellon kohdalla on voinut tapahtua jokin valmistusvirhe, jonka johdosta laite ei ole toiminut oikein. Toistaiseksi tiedossa ei ole enempää räjähtäneitä Apple Watch -älykelloja.

Lähde: 9To5Mac

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple