AppleiOSYleinen

Applen tekoälystä saattaa joutua maksamaan

Apple tuo syksyllä oman Apple Intelligence -tekoälyn saataville iPhone 15 Pro- ja iPhone 15 Pro Max –puhelimille sekä iPhone 16 -sarjan puhelimille. Aluksi tekoäly on tulossa saataville täysin ilmaiseksi. 

Luotettavana Bloombergin Apple-reportterina tunnettu Mark Gurman on kuitenkin kertonut, että Apple voisi jossain kohti alkaa periä maksua tekoälystään. Gurmanin mukaan Apple olisi jaottelemassa tekoälynsä ilmaiseen sekä maksulliseen osaan. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmaisessa “one” tekoälyssä olisi joitakin rajoituksia, mutta tekoäly olisi ainakin osittain käytettävissä. Maksullinen “Apple Intelligence+” tarjoaisi kaikki Applen tekoälyominaisuudet todennäköisesti kuukausimaksullisena palveluna. 

Apple perii palveluista maksuja, sillä ne ovat nykyisin erittäin iso osa yhtiön liikevaihtoa, samalla kun puhelimia ja muita älylaitteita päivitetään aiempaa harvemmin. Lisäksi Applen uskotaan haluavan omia osuuksiaan laitteisiinsa integroitavan tekoälykumppaninsa tilaustuotoista samalla tavalla, kuin yhtiö nappaa osuudet myös App Storessa myydyistä ohjelmistoista. 

Lähde: Bloomberg 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple