ArvostelutASUSYleinen

Arvostelussa ASUS ZenPad S 8.0, yksi parhaimmista Android tableteista

Sain ASUSilta testiin tällä kertaa ZenPad S 8.0 Android tabletin. Kiinnostuin kyseisestä tabletista, koska sen teknilliset tiedot olivat todella mahtavat ja hintaakin tabletilla on vähemmän, kuin esimerkiksi Apple iPad Minillä. ASUS ZenPad S 8.0:ssa on 32GB(tai 64GB) sisäistä muistia, joka on laajennettavissa 128GB muistikortilla, Näyttö on 8-tuumaa, niin kuin nimikin sen jo kertoo, näytön resoluutio on 2,048×1,536 ja RAM muistia tabletissa on 4GB. Tabletin käyttöjärjestelmänä on Googlen Android 5.0 Lollipop. Tässä arvostelussa kerronkin Asus ZenPad S 8.0:n parhaimpia ja myös huonojakin puolia.

LAATUTUNTUMA JA ULKOISET HUOMIOT

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

20160123_222953

ASUS ZenPad S 8.0 on myös ulkoisesti todella laadukkaan näköinen ja tuntuinen. Tabletin metallinen takaosa tekee siitä tyylikkään näköisen ja takakuori on myös irrotettavissa ja vaihdettavissa toiseen, jos näin haluaa. Takakuoren alaosaa koristaa muovinen reunus, joka erottaa tabletin ulkonäöllään muista. Tabletin näytönsuhde muuhun osaan tabletista on 74%, joten etuosa on käytännössä reunaton.

Painoa tabletilla on vain 298g ja se on vain 6.6mm paksu. Tabletin ollessa näinkin ohut on pakko ihmetellä, miten hyvin se istuu käsiin. Yhdellä kädellä tablettia on mahdoton käyttää, mutta siihen sitä ei ole tarkoitettukaan. Takaosan yläreunassa on 8MP kamera, joka tulee takakuoresta hieman ulos, mutta ei mitenkään kauhean pahasti. Etuosaa komistaa 8-tuuman näyttä ja tupla stereo kaiuttimet. Näytön alaosassa on myös ASUS-logo. Oikealla puolella tablettia ovat äänenvoimakkuuden säädin ja ON/OFF näppäin. Molemmat näppäimet tuntuivat painettaessa hyviltä, ei ehkä täydellisiltä, mutta ajavat oman asiansa loistavasti. Näytön vasemmalla puolella ei ole mitään.

MYYNTIPAKKAUS LYHYESTI

Myyntipakkaus on tyylikäs, mutta ei mitenkään erikoinen. Pakkauksen edessä näkyy tabletti takaa, niin kuin myös edestä. Pakkauksen sisältö on myös sama, mitä odottaa voikin, eli laturi, laturin piuha, itse tabletti ja muutama ohjekirjanen, sekä takuutiedot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

NÄYTTÖ

ZenPad S 8.0 näyttö on ehdottomasti yksi parhaimmista, mitä olen tableteissa nähnyt. ASUSin käyttämä Tru2Life teknologia on sama, mitä käytetään kalliimman hintaluokan Televisioissa, ja se kyllä tässä tabletissa näkyykin. Näytön katselukulmat ovat todella hyvä, kiitos IPS-paneelin. Myös värit ovat todella esiin pistäviä ja joskus tuntuikin, että onko kyseessä tosiaan IPS-näyttö, eikä AMOLED. Näytön käyttämä Tru2Life teknologia, myös takaa sen, että värit ovat paljon todellisemmat, eikä liian kylläisiä. Tabletin ominaisuuksiin kuuluu myös sovellus, jolla pystyy itse hallitsemaan värikylläisyyttä, kirkkautta, kontrastia ja tarkkuutta. Näin saat näytöstä juuri sellaisen, kuin haluat. Itse huomasin käyttäväni kyseistä sovellusta, jonkin aikaa, ennen kuin löysin itselle sopivan asetuksen ja tämän jälkeen näyttö olikin omille silmille täydellinen.

Näyttö on 8-tuumaa ja sen resoluutio on 2,048×1,536 ja pikseleitä tuumaa kohti tulee 326, todella hyvä luku tabletille ja yksittäisten pikseleiden erottaminen onkin todella vaikeaa.

TEKNOLOGIA

ZenPad S 8.0:n prosessorina toimii 64-bit Intel Z3580 2.3GHz, joka on enemmän kuin tarpeeksi tabletille. En käyttöni aikana huomannut minkäänlaista hidastumista ja muuta hidastelua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tabletissa on myös 4GB RAM muistia, joka auttaa päivittäisessä käytössä paljonkin, kun voi hyppiä sovelluksesta toiseen ilman hidastelua.

ZenPad S 8.0:n saa, joko 16GB, 32GB tai 64GB versiona, ja muisti on laajennettavissa 128GB muistikortin avulla. Testauskäyttöön sainkin 64GB version ja siinä oli enemmän, kuin tarpeeksi muistia. Kehotankin ostamaan 32GB version tai juuri 64GB, mutta 16GB versiossa tuntuu olevan liian vähän muistia käyttöön.

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ JA AKUN KESTO

20160123_222831

ASUS lupailee tabletille 8 tunnin käyttöaikaa, mutta itse pääsin enemmänkin n. 5 tunnin käyttöaikaan, mikä ei sekään ole todellakaan huono. Päivääni sisältyi netissä surffausta, sometusta ja pelien pelailua, voin siis sanoa, että päiväni aikana käytin tablettia paljon ja akku kesti sen hyvin.

Käyttöjärjestelmänä tabletissa on Googlen Android 5.0 Lollipop ja sen päällä on ASUSin oma ZenUI. Itse tykkään enemmän puhtaasta Android käyttöjärjestelmästä ilman minkäänlaista skiniä. Pakko kuitenkin sanoa, että ZenUI ei ole huonoimmasta päästä ja mitä pitempään, sitä käyttää, niin siitä oppii jopa tykkäämään. ASUS kertoo sivuillaan, että ZenUI:ssa on yli 1000 uutta toimintoa enemmän, kuin normaalissa Androidissa, ehkä tämän takia ZenUI onkin hieman ahdettu täyteen eri toimintoja. ZenUI:n myötä käyttäjä pystyy myös muokkaamaan tabletin käyttöjärjestelmä ulkonäköä muuttamalla sovellusten kuvakkeita, taustakuvia, eri teemoja, siirtymisefektejä ja moni muita.

LOPPUSANAT

20160123_222815-2
Vaikka ZenUI ei pääsekään normaali Androidin tasolle, niin kyseessä on aivan huippulaadukas tabletti ja vielä todella edulliseen 350€ hintaan. Tabletin näyttö on todella huippuluokkaa ja omassa käytössäni se saakin erikoismaininnan. 4GB RAM muistia takaa nopean siirtymisen sovellusten välillä ja Intel Z3580 prosessori takaa nopean ja mukavan käyttökokemuksen. Kamerat tabletissa ovat keskiluokkaa, mutta eihän nykyään tablettia kameroiden takia ostetakaan. Kaiken kaikkiaan aika, jonka vietin ASUS ZenPad S 8.0:n kanssa oli vaivatonta ja mukavaa.

ASUS ZenPad S 8.0 Arvostelu

8.6

Toni Aaltonen
Toni Aaltonen on kokenut teknologiabloggaaja; hänellä on ollut monia blogeja ja suosituin niistä on ollut JollaSuomi. Tonin apuna kirjoittamisessa on noin kymmenen vuoden aikana haalittu kokemus teknologiasta

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Arvostelut