AndroidArvostelutElephoneYleinen

Arvostelussa Elephone P9000 – lähes huippupuhelin alle 300 eurolla

IMG_7224Testiini saapui tällä kertaa kiinalaisen valmistajan Elephone P9000 -niminen älypuhelin, joka näyttää sekä tuntuu hyvältä. Puhelin on monella tapaa laadukas sekä erilainen, mitä muiden kiinalaisten valmistajien puhelimet ovat. Elephone P9000 ei ole mikään kopio Applen iPhonesta tai Samsungin Galaxy -puhelimista, vaan on enimmäkseen täysin omanlaisensa puhelin.

Elephone P9000 tuo mukanaan monia tunnettujen valmistajien huippupuhelimista löytyviä ominaisuuksia sekä uusimman Android 6.0 -version. Puhelimesta löytyy muun muassa sormenjälkilukija sekä USB-C-tyypin latausliitin, jotka tuovat laitteen täysin nykypäivään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itse tykästyin erityisesti Elephone P9000 erinomaiseen näyttöön, ulkoiseen muotoiluun sekä laajoihin ja monipuolisiin ominaisuuksiin. Saimme puhelimen käsiimme suomalaisen E-Ville verkkokaupan kautta, joka myy kiinalaisia tuotteita laajasti Suomeen. Elephone P9000 ei myöskään ole hinnalla pilattu, sillä hintaa laitteelta löytyy ainoastaan 220 euroa, jos sen tilaa suoraan E-Ville verkkokaupan Kiinan varastolta.

Tässä arvostelussa käyn läpi Elephone P9000 tärkeimmät ominaisuudet ja seikat, sekä kerron omia mielipiteitäni. Kerron myös, mitä hyvää ja mitä huonoa laitteesta löytyy.

IMG_6000

Tekniset tiedot

 • Mitat: 148.4 x 73.2 x 7.3 mm
 • Paino: 145 g
 • Näyttö: 5.5 tuumaa (1080×1920)
 • Suoritin: Helio P10, Octa-core 2.0 GHz (Mali-T860)
 • Muisti: 4 gigatavua RAM-muistia, 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa (muistikorttipaikka)
 • Kamerat: 13 megapikselin pääkamera (Sony IMX258) & 8 megapikselin etukamera 
 • Akku: 3000 mAh
 • Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 (Marshmallow)
 • Muuta: USB-C, langaton lataus, sormenjälkilukija, NFC, 

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot 

IMG_5992

Elephone P9000 rakentuu metallista, lasista sekä muovista, jotka tekevät laitteesta hyvän tuntuisen kädessä. Puhelimen kehykset ovat kokonaisuudessaan metallia ja laitteen takaosa on OnePlussan puhelimien tapaan hiekkapaperin tuntuista muovista materiaalia. Ainakin Elephone väittää, että takakuori olisi hiekkapaperin tuntuinen, mutta todellisuudessa se tuntuu enemmän pahvilta, koska se ei ole yhtä karkea, kuin esimerkiksi OnePlus 2 -puhelimessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elephone on onnistunut hienosti minimoimaan näytön ja laitteen ulkoreunan välisen välin, joka on P9000 -puhelimessa yhtiön mukaan vain 1.6 millimetriä, tämä pitää omien mittauksieni mukaan lähes paikkansa. Siinä missä useimmat kiinalaiset valmistajat yrittävät peitellä suuria ”surureunoja”, niin Elephone P9000:ssa näyttö ylettyy oikeasti todella lähelle laitteen ulkoreunaa. Useat valmistajat jättävät mustan kaistaleen näyttöpaneelin sekä laitteen reunan väliin, joka luo illuusion, että ”surureunat” olisivat reilusti todellisuutta pienemmät.

Elephone P9000 LED-ilmoitusvalo

Elephone P9000 LED-ilmoitusvalo

Puhelimen näytön yläpuolelta löytyy kuuloke sekä etukamera. Näytön alapuolelta löytyy taasen erikoinen kapasitiivinen kotipainike. Kotipainikkeeseen on integroituna valkoinen LED-valo, joka toimii ilmoitusvalona. Mielenkiintoista on, että laitteesta löytyy vain yksi kapasitiivinen painike, mutta onneksi asetuksista pystyy valitsemaan käytettäväksi myös normaalit virtuaaliset navigointipainikkeet. Toinen huomioitava seikka on myös, että kotipainikkeeseen integroitu LED-ilmoitusvalo on yksivärinen, joka tekee ilmoitusten erottamisesta hankalampaa, kuin useimmissa muissa puhelimissa.

Elephone P9000 oikeasta reunasta löytyy äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike. Laitteen vasemmasta reunasta löytyy taasen SIM-kortti- sekä muistikorttitelakka. Samaisesta reunasta löytyy myös erikoinen ylimääräinen nappula, joka voidaan ohjelmoida avaamaan jokin sovellus sekä asettamaan laite äänettömälle tai äänelliseksi. Puhelimen yläreunasta löytyy ainoastaan normaali kuulokeliitin ja laitteen alareunasta taas kaiutin sekä USB-C-tyypin latausliitin. Elephone P9000:n takapuolelta löytyy kamera, jonka toisella puolella on salamavalo ja toisella puolella laserautomaattitarkennus. Kameran alapuolelta löytyy sormenjälkilukija.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen mitat ovat 148.4 x 73.2 x 7.3 millimetriä ja painoa laitteelta löytyy vain 145 grammaa. Mielestäni Elephone on onnistunut P9000:n kohdalla pitämään laitteen mitat kohtuullisissa rajoissa, joka on suuri plussa tämän kokoluokan sekä hintaluokan puhelimelle.

 

Näyttö 

IMG_5988

Elephone P9000 perustuu suureen 5.5 tuuman FullHD -tasoiseen kosketusnäyttöön, jonka pikselitiheys nousee kiitettävään 401 pikseliä tuumaa kohden. Näyttö on joka kantilta täydellinen, sillä näytön saa hyvin kirkkaaksi sekä todella himmeäksi. Näytöstä saa selvää erityisen hyvin myös auringonpaisteessa, joka tuo plussaa käyttökokemukseen paljon ainakin näin kesäiseen aikaan.

Puhelimen LTPS LCD -näyttöpaneeli on korealaisen LG:n käsialaa. LTPS koostuu sanoista Low Temperature Poly Silicon, jonka tarkoituksena on vähentää akunkulutusta. Itse Elephone P9000:n näyttö toistaa värit luonnollisina sekä kirkkaina. Oman kokemuksen perusteella tämä puhelin osasi yllättää näyttönsä osalta, voin jopa väittää, että Elephone P9000:n näyttö haastaa kaikkien tämän hetkisten huippupuhelimien näytöt ja voi jopa olla parempikin.

Myös näytöstä löytyy omat huonot puolensa, jotka sijoittuvat tällä kertaa näyttöä suojaavaan lasiin. Lasi ei ole Corning Gorilla Class -lasia, jonka takia naarmuuntuminen on herkästi ongelma, mutta onneksi ainakin testijakson aikana näytön naarmuuntuminen oli vähäistä.

Kamerat

Puhelimesta löytyy Sonyn valmistama IMX258 -kamerakenno, josta löytyy 13 megapikseliä. Elephone P9000:n edestä löytyy myös kohtuullisen suuri 8 megapikselin etukamera, joka on enemmäkseen suunnattu selfieiden ottamiseen.

Laitteen 13 megapikselin pääkameran yhteyteen on asetettu laserautomaattitarkennus, joka on suuri plussa laitteelle. Kameran yhteydestä löytyy myös kaksi LED-salamaa. Elephone P9000 kameraa on suojaamassa muovinen linssi, joka ikävä kyllä naarmuuntuu helposti ja näin vaikuttaa kuvien laatuun.

Elephonen vakio kamerasovellus on laadukas sekä monipuolinen. Valitettavaa kuitenkin on, että monet ominaisuudet ovat vaikeasti löydettävissä, jonka takia kamerasovellusta on toisinaan haastava käyttää. Elephone P9000:llä voi ottaa helposti panoraamakuvia, videota sekä sarjakuvausta. Hieman haastavammin on mahdollista tallentaa myös RAW-kuvia. Alla on vielä kuvia, jotka on taltioitu Elephone P9000:n pääkameralla.

 

Myyntipakkaus

IMG_6011

Puhelimen myyntipakkaus on normaali muovinen ja valkoinen mitäänsanomattoman näköinen. Pakkauksen ulkopuolella on vain Elephonen logo, puhelimen nimi sekä yleisiä tietoja puhelimesta. Kun pakkaus avataan, esille tulee ensimmäisenä itse puhelin, jonka alta löytyy laitteen pikakäyttöohjeet. Myyntipakkauksessa tulee mukana vain USB-C-tyypin latausjohto, mutta itse laturia ei toimiteta mukana. Pakkauksesta löytyy myös pieni SIM-korttiluukun avain. Myyntipakkauksen mukana tulee myös yllätys, joka on silikoninen suojakuori puhelimelle.

Akku

IMG_5991

Elephone P9000 pitää sisällään kunnollisen kokoisen noin 3000 milliampeeritunnin suuruisen akun, josta riittää puhtia helposti yhdeksi päiväksi. Erityisesti itse tykästyin siihen, kuinka nopeasti akku latautui täyteen. Puhelin tukee pikalataustoimintoa, mutta laitteen mukana ei tule pikalaturia, joka on mielestäni harmillista. Mielenkiintoista on myös, että Elephone ei toimita myyntipakkauksen mukana kuin USB-C-tyypin johdon, mutta itse laturia laitteen mukana ei toimiteta. Puhelimesta löytyy jo aiemmin mainittu USB-C -latausliitin sekä langaton lataus.

Tekniikka ja sormenjälkilukija 

IMG_5941

Elephone P9000 on varusteltu kahdeksanytimisellä Helio P10 prosessorilla, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Helio P10 on MediaTekin keskihintaluokan puhelimiin suunniteltu järjestelmäpiiri, joka taistelee suorituskyvyn kanssa samassa kastissa kuin Qualcommin Snapdragon 650 -järjestelmäpiiri. Elephone P9000 ei siis vastaa tehoiltaan muiden valmistajien huippupuhelimia.

Helio P10:n tehot riittävät kuitenkin loistavasti pyörittämään laitteen käyttöjärjestelmää. Ongelmia ei testijakson aikana ilmestynyt, mutta esimerkiksi Elephone P9000 heikot tehot näkyvät selvästi raskaissa peleissä.

Elephone P9000:n Helio P10 -järjestelmäpiiri yhdistettynä 4 gigatavun RAM-muistiin kuulostaa todella hyvältä, jollei oikeasti tiedä, mikä on Helio P10. Totesimmekin aiemmin, että Helio P10 vastaa keskihintaluokan järjestelmäpiiriä, jonka takia huimat 4 gigatavua RAM-muistia on mielestäni pienoinen ylilyönti valmistajalta. Käytännössä 4 gigatavun RAM-mustia ei pysty käyttää kokonaisuudessaan, muuta kuin raskaissa peleissä, mutta tässä kohtaa tulee ongelmaksi jo Helio P10:n heikot tehot.

Screenshot_20160607-162341Ei ole varmasti mikään yllätys, että myös Elephone P9000:sta löytyy sormenjälkilukija. Sormenjälkilukija on toimiva sekä mukava lisäys tämän hintaluokan puhelimelle. Lukija on nopea, mutta ei yllä aivan Huawein puhelimissa olevien sormenjälkilukijoiden tasolle. Elephone P9000:n sormenjälkilukija ei valitettavasti tunnista aivan kaikkia tunnistautumisia, jonka takia virheellisiä kertoja on jonkin verran. Pääosin kuitenkin sormenjälkilukija toimii mallikkaasti.

Puhelimen sormenjälkilukijaan on mahdollista tallentaa viisi sormenjälkeä, mutta ainakin itse tarvitsin vain molempien käsien etusormien sormenjäljet. Sormenjälkilukija on otollisella paikalla, sillä etusormi on yleensä aina juuri sillä kohdalla, eli puhelimen takapuolella kameran alla.

 

Käyttöjärjestelmä

Puhelimesta löytyy käyttöjärjestelmänä uusin Android 6.0 -versio, joka toimii laitteessa sulavasti. Elephone ei ole lisännyt käyttöliittymään juurikaan omia lisäyksiä, jonka ansiosta käyttöjärjestelmä näyttää normaalilta Androidilta. Yleensä kiinalaiset valmistajat tykkäävät ottaa vaikutteita käyttöliittymäänsä Applen iOS -käyttöjärjestelmästä, mutta Elephone on lähtenyt markkinoille juuri päinvastaisella ideologialla. Valmistajan pienien muutoksien ansiosta puhelimeen on mahdollista valita kieleksi suomi, joka on suuri etu ainakin näin suomalaisen näkökulmasta.

Yksi kiinnostava seikka Elephone P9000 käyttöjärjestelmässä tulee heti esille jo ensimmäistä kertaa laitetta avatessa. Yleensä ennen kuin pääsee käyttämään itse puhelinta, täytyy hyväksyä erilaisia käyttöehtoja, syöttää sähköposti yms., mutta Elephone P9000 avautuu suoraan kotinäkymään, jonka takia esimerkiksi Google-tili pitää itse älytä asettaa puhelimeen asetusten kautta.

Elephone on kuitenkin lisännyt omaan käyttöliittymäänsä joitakin huomionarvoisia pieniä muutoksia, jotka ovat mielestäni käteviä sekä toimivia. Puhelimesta löytyy asetus, jota kutsutaan nimellä ”Turbo-lataus”. Tämän asetuksen ollessa päällä puhelin onnistuu lataamaan nopeasti suuria tiedostoja, jotka ovat yli 20 megatavua. Turbo-lataus käyttää samanaikaisesti Wi-Fi- ja 4G/3G-verkkoja, jonka ansiosta lataus on varsin nopeaa. Asetus ohittaa myös sellaiset sovellukset, jotka on valittu ladattavaksi vain Wi-Fillä.

Yhteenveto 

P9000
Itse tykästyin erityisesti puhelimen suureen ja upealta näyttävään näyttöön, joka oli Elephone P9000:n suurin yllätys. Myös kamera on varsin laadukas ja sillä pystyy ottamaan laadukkaita otoksia hyvässä valaistuksessa. Mielestäni myös puhelimen suuri 4 gigatavun RAM-muisti on vakuuttava sekä suuri 3000 milliampeeritunnin akku yhdessä pikalataustoimintojen kanssa.Elephone P9000 on todella laadukas laite, joka erottuu edukseen markkinoilla. Puhelimessa on käytetty laadukkaita materiaaleja, joka tekee P9000:stä todella houkuttavan laitteen hintaluokassaan. Ainoina oikeina haastajina puhelimelle näen muiden kiinalaisten valmistajien uutuuspuhelimet samassa hintaluokassa. Erityisesti OnePlussan puhelimet pystyvät haastamaan Elephone P9000:n, myös Huawein Honor -mallistosta löytyy tälle puhelimelle potentiaalisia haastajia.

Suurin pettymys laitteessa on kuitenkin itse Helio P10 -järjestelmäpiiri, joka ei aivan vastannut odotuksiani. Tämän takia puhelinta ei voi kutsua huippulaitteeksi. Elephone P9000 on puhelin, joka on varusteltu huippuluokan ominaisuuksilla sekä keskihintaluokan järjestelmäpiirillä.

Elephone P9000 hinta on yleisesti hieman alle 300 euroa ja E-Villen verkkokaupasta laite on mahdollista saada suoraan Kiinan varastolta tilattuna 219 euron hintaan*. Mielestäni noin 220 eurolla Elephone P9000 on loistava valinta.

* Huom. Elephone P9000:n todellinen hinta nousee Kiinasta Suomeen tilattuna hieman alle 300 euroon (E-Villen ilmoittama hinta + ALV).

Elephone P9000

8.2

Elephone P9000 on laadukas sekä varsin jämäkkä laite. Puhelimesta löytyy suuri ja puhdas kosketusnäyttö, joka toistaa värit loistavasti. Toisinaan on jopa vaikea löytää eroja yli 600 euron puhelimesta ja tästä alle 250 euron laitteesta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

9 Kommenttia

 1. Hyvä arvostelu ja mielenkiintoinen puhelin :). Galaxy J5 kännyä itse käyttäneenä sanoisin kuitenkin, että yksi tärkeä valinta- ja arvostelukriteeri kännykässä pitäisi olla hyvän suojakuoren saatavuus. Kun nyt olen käyttänyt tähän saatavilla olevaa flip coveria joka tulee irrotettavan takakuoren tilalle ja känny menee päälle/pois päältä suojakuoren mukaan, niin voin rehellisesti sanoa että en aio enää koskaan hankkia kännykkää johon ei vastaavaa ole helposti saatavilla. Vähän aiheen ohi meni tämä, mutta olen huomannut että arvosteluissa ei tätä pointtia ole koskaan huomioitu, ja ihmettelen onko sillä tosiaan niin vähän merkitystä ihmisille yleisesti ottaen ettei sitä kannata mainita?

  1. Kiitos ja hyvä pointti! Olisihan se mukava, jos saisi joitain vinkkejä myös suojakuorten osalta, mutta valitettavasti testilaitteet toimitetaan yleensä ilman mitään lisätarvikkeita. Tämä on suurin syy miksi suojakuorista ei yleensä arvosteluissa kerrota. Pistetään kuitenkin harkintaan tämäkin. 🙂

 2. Eikai täällä laittomuuksin yllytetä kun väitetään puhelimen hinnaksi 220e Kiinasta tilattuna?

  1. Mikä tässä on laittomuus. Arvostelussa lukee, että laitteella on hintaa 220 euroa, mutta tosiaan ALV -maksuista ei puhuta mitään (Tullimaksuja ei tule, mutta 24% ALV maksetaan, kun laite saapuu Suomeen), mutta nämä seikat tulevat esille E-Ville verrkokaupan sivuilta.

   1. Minusta näinkin tärkeän asian kuin hinnan tulisi tulla ilmi jo vähintään tuossa arvostelussa. Aika harvaa tuotearvostelua rakennetaan tietyn verkkokaupan 0-alv hinnan ympärille siitä kertomatta. Mutta kerrohan, jos laite on mielestäsi 220 eurolla loistava valinta niin millainen valinta se on 220e +24% hinnalla?
    Ps. Kannattaiskohan e-villen alkaa myymään kiinasta autoja suomeen? 0% alv ja ilman autoveroo ois aika komeita listahintoja mainoksissa.

    1. Moi Janne! Korjasimme arvostelua toiveestasi ja nyt ilmoitamme, että laitteen hinta tulee maksamaan Kiinasta Suomeen tilattuna hieman alle 300 euroa. Elephone P9000 on myös ALV:n kanssa loistava puhelin. Haluan korostaa, että emme kannusta ketään laittomuuksiin.

 3. Missä mahtaa vika olla kun minun elephone p9000.ei toimi monikaan ohjelma ei esim facebook,mesenger,insta,sanoo aina että ohjelma on sammunut,pivon kun yrittää avata se sanoo ohjelmaa ei voi avata koska puhelin on kehitystilassa eli mikä ihmeen kehitystila?
  .

  1. Moi Kimmo. Vastaavia ongelmia ei kyllä meille saapuneessa Elephone P9000:ssa ollut. Oletko testannut palauttaa laitteeseen tehdasasetukset? Tämä saattaisi auttaa. Suosittelen myös tarkistamaan laitteeseen saatavat uudet päivitykset, sillä ainakin hetki sitten uusi päivitys tuli jakoon. Mistä olet Elephone P9000 -puhelimen hankkinut?

   1. Kiitos neuvoista päivitin ohjelman uuteen.samat ongelmat.ne arvaa palauttaa tehdasasetuksia,mitä kaikkea muuta se poistaa.paras varmaan ottaa yhteys myyjään eli e-villeen.onko lie puhelin jääny tehtaalta lähtiessä kehitystilaan.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android