ArvostelutYleinen

Arvostelussa UE BOOM 2 Bluetooth kaiutin

Logitechin lisälaite repertuaari on nykyisin
suhteellisen valtava.ueb2-etuYritys tuottaa normaalien tietokonelisälaitteiden, kuten hiiret ja näppäimistöt, lisäksi paljon lisälaitteita mobiilituotteille, kuten aikaisemmin arvostelussa ollut Logitech Create -näppäimistökotelo iPad Pro 9.7”:lle.

Yhtenä uutena aluevaltauksenä Logitech on tuonut markkinoille jo useita Bluetooth -matkakaiuttimia omistamansa UltimateEars brändin alla. Saimme Logitechiltä arvosteltavaksi UE brändin uutukaisen UE Boom 2:n. Arvostelussa käymme läpi kaiuttimen perusominaisuudet ja erikoisuudet, sekä katsastamme hiukan millaista äänenlaatua tämä Boom 2-kaiutin saa aikaiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myyntipakkaus ja sen sisältö

UE Boom 2 myyntipakkaus on ensimmäinen asia joka pistää silmät pyörimään, nimittäin laite toimitetaan suhteellisen kookkaassa lieriön muotoisessa paketissa. Paketissa on selkeästi haluttu tuoda esiin myös laitteen erikoisuuksia, eli laite on tarkoitettu myös vähän raskaampaan käyttöön, ja myös myyntipakkauksella tuodaan tätä “valtavuutta” esiin.

ueb2-myyntipaketti

Paketti on ympäröity laitetta esittelevällä pahvilieriöllä jonka etupuolta komistaa itse laite. Lieriön toisella puolella on lyhyesti esitettynä laitteen erikoisominaisuudet, eli 360 asteen äänimaailma, IPX7 -luokitus, akkukesto (15h).

ueb2-pakettitaka

Itse tuotteen pakkaus avautuu nätisti sivuttain, ja paketin toisesta osiosta löytyy itse UE BOOM 2 kaiutin, ja toiselta puolelta pakettia sitten tarvittavat oheistavarat, kuten laturi, micro-usb latausjohto ja erilliset latausadapterit EU- ja UK-pistoikkeisiin. Paketti on hyvin koottu ja on todella tukeva, joka helpoittaa laitteen ottamista mukaan pitemmillekin matkoille jos on tarvetta suojella itse kaiutinta mahdollisilta vahingoilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itse kaiuttimesta löytyy edestä UE -brändin logo ja suuret ja selkeät äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet. Kaiuttimen yläosassa löytyy virtapainike sekä erillinen painike, jolla kaiutin saadaan paritustilaan, jotta se saadaan yhdistettyä puhelimen, tabletin tai tietokoneen kanssa.

UE BOOM 2 ominaisuudet

Ulkonäöllisesti UE BOOM 2 -kauitin näyttää hyvin pelkistetyltä. Kaiutin on vuorattu kangasmaisella materiaalilla. UE BOOM 2 ei missään nimessä ole painoltaan kevyimmästä päästä, mutta laitteen paino tuo sille laadukkaan ja jämäkän vaikutelman. Tästä päästäänkin kaiuittimen yhteen suurimpaan myyntivalttiin, kaiutin on nimittäin IPX7 luokiteltu eli se on suojaukseltaan veden- sekä liankestävä. Lisäksi laitteen materiaalit on valittu erikseen vielä hylkimään vettä, jolla estetään veden pääsy laitteen sisuskaluihin. Varsinkin vedenkestävyys on kaiuttimen käyttötarkoituksia ajatellen todella hyvä lisäys. Tästä syystä kaiuttimen uskaltaakin ottaa mukaan rannalle tai mökille, kun ei tarvitse erikseen miettiä onko kaiutin tarpeeksi suojassa mahdollisilta epäpuhtauksilta.

ueb2-sivu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen hiukan erikoisempi ominaisuus on mainostettu 360 asteen ääni, eli kaiutin puskee sille syötetyn äänisignaalin ulos koko laitteen mitalta. Voisikin todeta että UE BOOM 2 on yksi kerälle kiedottu kaiuttimen pala.

Logitech lupaa laitteelle noin 15 tunnin akkukestoa, ja omissa testeissä pääsimme ainakin hyvin lähelle tuota lukemaa. Kaiutin jaksoi hienosti mökkitalkoissa paukuttaa musiikkia aamusta pitkälle iltamyöhään saakka. Viimeisten tuntien aikana, kun akku alkoi olemaan lopussa alkoi kaiuttimen ääni hiukan pätkiä. Tässä vaiheessa kaiutin myös alkoi ilmoittelemaan, että latausta oltaisiin vailla.

Bluetooth -kantama vaikutti kaiuttimen kanssa erittäin hyvältä, ja Logitech mainostaakin 30 metrin kantavuutta. Tämä tietenkin riippuu paikasta ja vaatii täysin esteettömän ympäristön.

UE BOOM 2 on myös yksi ensimmäisiä matkakaiuttimia joissa laitteen ohjelmisto voidaan päivittää ilmateitse. Ohjelmiston päivitys vaatii Android tai iOS pohjaisen älypuhelimen ja sovelluskaupasta ladattavan UE BOOM -sovelluksen. Sovelluksen avulla voi päivityksien lisäksi muokata kaiuttimen asetuksia ja ohjelmasta löytyy myös kaiuttimelle oma ekvalisaattori, joilla kaiuttimen äänentoistoa voi muokata omalle musiikilleen sopivammaksi.

Testijaksomme aikana laitteelle tuotiin yksi ohjelmistopäivitys joka toi laitteelle myös uuden PartyUP -toiminnallisuuden. Toiminnallisuudella Voidaan useampi UE BOOM -kaiutin liittää toisiinsa ja täten kasvattaa äänentoiston tilatuntumaa ja useamman laitteen avulla järjestää oikein kunnon bileet, jotka eivät ainakaan äänentoistosta jää kiinni.

Äänenlaatu ja yhteenveto

Äänenlaatua ja -voimakkuutta testattiin niin ulkona kuin myös sisätiloissa. Kaiuttimen päälle kytkeminen aiheutti ensimmäisenä pienen säikähdyksellä, koska laitteen äänenvoimakkuus on todella kovalla heti paketista ottaessa.

Kaiuttimen äänenvoimakkuudesta musiikkinautinto ei ainakaan jää kiinni, nimittäin kaiutin puskee ääntä niin valtavalla voimakkuudella. Sisätiloissa ilman ylimääräisiä häiriöääniä ei musiikkia pystynyt kuuntelemaan täydellä äänenvoimakkuudella ilman reilua etäisyyttä kaiuttimeen.

Ulkoilmassa äänenvoimakkuus riitti todella hyvin tilanteesta ja taustamelusta riippumatta.

UE BOOM 2 äänenlaatu onkin sitten hiukan monimutkaisempi asia. Kaiuttimen perusasetuksilla ilman erillisiä säätöjä ekvalisaattorin kanssa äänimaailma on todella bassovoittoinen. Oma musiikkimaku ihan kun liikkuu pitkälti raskaamman rockin ja metallin puolella, jäi kaiuttimen tuottamasta äänestä hiukan tunkkainen vaikutelma. Bassovoittoinen ääni on niin voimakas, että muut soittimet ja jopa vokaalit jäävät hiukan taka-alalle. Kun älypuhelinsovelluksen kautta äänitasoja hiukan säätää, niin tilanne kyllä paranee, mutta ihan täydellistä fiilistä ei kaiuttimesta näillä musiikkityyleillä saa.

Bilekäytössä kaiutin pääsee sitten oikeuksiinsa, ja muutama trance -hitti kuulostikin jo huomattavasti paremmalta kaiuttimen kautta. UE BOOM 2 vaatii selkeästi enemmän bassovoittoista ja -pohjaista musiikkityyliä jos siitä haluaa saada kaiken ilon irti.

Jos olet hyvää matkakaiutinta vaille, niin UE BOOM 2 on loistava valinta. Kaiuttimen vedenpitävyys ja materiaalit ovat kuin tehty vähän rankempaankin ympäristöön ja käyttöön. Tämän kaiuttimen kanssa ei tarvitse olla kokoajan huolissaan siitä, että kaiutin menisi rikki, jos se sattuu kastumaan tai sen päälle kaatuu nestettä. Laitteen hankkimisen suurin mietintä tuleekin omasta musiikkimausta ja kaiuttimen hinnasta. Jos musiikkimaku ei millään tavalla osu konemusiikin ympärille, niin UE BOOM 2 äänimaailma ei välttämättä ole paras mahdollinen.

UE BOOM 2 -kaiuttimen hinta on toinen seikka, joka ajaa ainakin osan mahdollisesti kiinnostuneista ostajista pois. Laitteen hinta pyörii noin 170 euron paikkeilla, joka on suhteellisen kova hinta matkakaiuttimesta. Hintaa kuitenkin puoltaa vedenpitävyys ja kaiuttimen yleinen laadukkuus. Moni ostaja kuitenkin varmasti miettii kaksi kertaa kannattaako mahdollisesti vain matkoilla käytettävästä kaiuttimesta maksaa lähemmäksi 200 euroa.

UE BOOM 2

7.6

Erittäin laadukas matkakaiutin, jolla pystyt pistämään bileet pystyyn

Juha Uotila
33-vuotias mobiliilaitteista ja teknologiasta kiinnostunut helsinkiläinen. Juha on jo pidemmän aikaa kirjoitellut kokemuksiaan laitteista aluksi omiin blogeihinsa, ja tämän jälkeen englantilaiselle MobileTechTalk -sivustolle. Muutaman vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata omille juurille, ja jatkossa Juhan kirjoitukset löytyvät täältä SuomiMobiilista. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut