ASUSYleinen

ASUS julkisti ROG Flow Z13 -tabletin – ”maailman tehokkain pelitabletti”

ASUS ROG Flow Z13

Asus on julkistanut CES 2022 -messujen aikana odotuksien mukaisesti uuden ROG Flow Z13 -pelitabletin. Asus on mainostanut kyseessä olevan maailman tehokkain pelitabletti. Kyseessä on tabletti, johon on otettu oppia Microsoftin Surface Pro -laitteista, mutta samalla Asuksen tuttu pelihenkinen viimeistely on vahvasti läsnä.

ROG Flow Z13 tarjoaa 13,4 tuuman kokoisen 4K 60 hertsin näyttöpaneelin, mutta käyttäjät voivat valita myös Full HD -tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella varustellun mallin. Yhteensä tabletista on kolme eri varianttia, joissa on pieniä eroavaisuuksia. ASUS hyödyntää näytössä 16:10-kuvasuhdetta ja siinä on tuki Dolby Visionille. Näyttöä kerrotaan suojaavan Gorilla Glass -lasipinnan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ASUS ROG Flow Z13

Tehoista on vastaamassa parhaimmassa versiossa 12. sukupolven Intel Core i9-12900H 45W -prosessori, jonka kaverina on NVIDIA RTX 3050 Ti 40W -grafiikkaprosessori. Lisäksi laitteesta on olemassa Intel Core i5 -prosessorilla ja Intel Iris Xe -grafiikkaprosessorilla varusteltu versio. Muistien osalta tabletti tarjoilee 16 gigatavua LPDDR5-muistia sekä korkeintaan 1 teratavun PCIe 4.0 SSD -muistia.

Asus on laittanut pelitablettiin yhden Thunderbolt 4 -portin, jossa on tuki DisplayPort 1.4- ja 100W PD -tekniikoille. Lisäksi mukana on kaksi muuta USB-C 3.2 Gen 2 -liitintä, joissa on tuki myös PD-lataamiselle. ROG Flow Z13 on varusteltuna myös eGPU-portilla, yhdellä USB-A 2.0 -portilla, microSD-muistikortinlukijalla, HDMI 2.0 -portilla sekä kuulokeliittimellä.

ASUS ROG Flow Z13

Käyttöjärjestelmänä toimii Windows 11 Home. Asus on varustellut tabletin RGB-näppäimistökannella, jossa on touchpad. ROG Flow Z13 -tabletin takaosassa on 8 megapikselin kamera ja etuosassa on 720P HD -kamera.

Toistaiseksi Asus ei ole kertonut, milloin ROG Flow Z13 on tulossa myyntiin, mutta sen pitäisi tapahtua Q1-Q2 2022 aikana, eli ennen heinäkuuta. Myöskään hinnoittelua ei ole vahvistettu.

ASUS ROG Flow Z13

Lähde: ASUS

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS