ASUSYleinen

ASUS ROG Phone 6- ja ROG Phone 6 Pro -pelipuhelimet julki – Snapdragon 8+ Gen 1, 165 hertsin AMOLED-näyttö ja paljon muuta

ASUS ROG Phone 6 -sarjan puhelimet.

Asus on julkistanut tänään globaalisti uuden sukupolven ROG Phone 6 -pelipuhelimet. Tänä vuonna mallisto koostuu kahdesta laitteesta, jotka ovat ROG Phone 6 sekä hieman paremmin varusteltu ROG Phone 6 Pro. Molemmissa puhelimissa on markkinoiden tuoreimpia tekniikoita ja erityispanostus nähdään monipuolisissa peliominaisuuksissa.

LUE MYÖS: Arvostelussa ASUS ROG Phone 6 Pro – huh, mikä peto!

Ulkoisesti molemmat puhelimet tarjoavat tutun ja joukosta erottuvan pelihenkisen muotoilun. ROG Phone 6 on hieman hillitympi ja siinä on RGB-valaistu ROG-logo takaosassa. ROG Phone 6 Prossa on ROG Vision -näyttöpaneeli, jossa voidaan esittää eri tilanteissa erilaisia animaatioita. Molempien puhelimien mitat ovat 173 x 77 x 10.3 millimetriä ja painoa on 239 grammaa. Asus käyttää valmistusmateriaaleina alumiinia ja Gorilla Glass -lasia. ROG Phone 6 -puhelimet ovat myös IPX4-luokituksen mukaisesti roiskevedenkestäviä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on yksi pelipuhelimien tärkeimmistä ominaisuuksista ja siihen on myös ROG Phone 6 -pelipuhelimissa panostettu. Näyttö on kooltaan suuri 6,78 tuumaa ja se perustuu AMOLED-paneeliin. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus (2448 x 1080), erikoinen 20.4:9-kuvasuhde sekä korkea 165 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on myös 800 nitin kirkkaus, mutta tarvittaessa näyttö kykenee myös 1200 nitin maksimikirkkauteen. ROG Phone 6 -puhelimet tarjoavat näytössä lisäksi HDR10+ -tuen ja 10-pisteisen monikosketuksen.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tämän hetken tuorein Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri. Kyseessä on loppuvuoden aikana julkaistaviin huippupuhelimiin suunnattu piiri, joka tarjoaa loistavaa suorituskykyä sekä kehittyneitä teknisiä ratkaisuja. Järjestelmäpiirissä on esimerkiksi Snapdragon X65 -5G-modeemi, joka takaa tuen nopeille 5G-yhteyksille aikaisempaa monipuolisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ROG Phone 6 -sarjan puhelimet.

Snapdragon 8+ Gen 1 on valmistettu TSMC:n 4 nanometrin prosessilla. Järjestelmäpiiri koostuu kahdeksasta ytimestä, jotka pohjautuvat ARMv9-tekniikkaan. Tehokkain ydin on Cortex-X2-ydin, joka toimii 3,2 GHz:n kellotaajuudella. Kolme muuta tehoydintä ovat Cortex-A710-pohjaisia ja ne toimivat 2,75 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi neljä energiatehokasta ydintä perustuvat Cortex-A510-ytimiin ja ne toimivat 2,0 GHz:n kellotaajuudella. Suorituskyvyn pitäisi olla 10 prosenttia parempi kuin Snapdragon 8 Gen 1 -piirissä.

Asus on uudistanut tällä kertaa täysin laitteen jäähdytyksen, joka on uudistetun keskelle sijoitetun järjestelmäpiirin ansiota. Puhelimessa on GameCool 6 -jäähdytysjärjestelmä, joka sisältää 360-asteisen CPU:n jäähdytysteknologian, 30 prosenttia suuremman höyrykammion sekä 85 prosenttia suuremman grafiittilevyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ROG Phone 6 Pro ja erikseen ostettava AeroActive Cooler 6 -tuuletin.

Kameroita ROG Phone 6 -puhelimien takaosaan on saatu kolme kappaletta ja ne ovat 50 megapikselin pääkamera (Sony IMX766), 13 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 5 megapikselin makrokamera. Ultralaajakulmakameralla pystytään taltioimaan laajoja kuvia 125 asteen kuvakentällä. Puhelimen etuosassa on yksi 12 megapikselin tasoinen etukamera, joka perustuu Sony IMX663 -sensoriin.

Osa-alue, johon Asus on jälleen panostanut toden teolla on stereokaiuttimet. Puhelimessa on kaksi eteenpäin suunnattua samankokoista kaiutinta, jotka tuottavat erinomaisen äänikokemuksen. Asus ei ole myöskään luopunut kuulokeliittimestä.

Puhelimiin on saatu myös massiivinen 6000 milliampeeritunnin akku, joka on jaettu puhelimen sisällä kahteen osaa paremman pikalatauksen takaamiseksi. Akunlataus onnistuu tehokkaalla 65 watin HyperCharge-pikalatauksella, joka toimitetaan oletusarvoisesti mukana. Asuksen mukaan akku latautuu tyhjästä täyteen vain 42 minuutissa. Puhelimeen on saatu myös Asuksen tutut ohjelmisto-optimoinnit, joiden avulla akunkulutusta ja latausta pystytään hallitsemaan kattavasti.

Käyttöjärjestelmänä ROG Phone 6 -puhelimissa toimii Googlen tuorein Android 12, jonka päällä toimii Asuksen oma pelihenkinen ROG UI -käyttöliittymä. Asus on luvannut tarjota puhelimille kaksi suurta Android-versiopäivitystä sekä kaksi vuotta tietoturvapäivityksiä.

Asus tarjoilee puhelimille myös tutut peliominaisuudet, joita ovat muun muassa AirTrigger-ultraäänipainikkeet sekä erikseen ostettava AeroActive Cooler 6 -jäähdytin. Lisäksi puhelimelle myydään myös muita lisätarvikkeita, kuten ROG Kunai 3 -peliohjain.

ASUS ROG Phone 6 Pro

Suomessa Asus on kertonut aloittavansa ensin ROG Phone 6 -puhelimen ennakkomyynnin jo tänään 5. heinäkuuta ja toimitukset käynnistyvät heinäkuun lopulla. ROG Phone 6 Pro tulee ennakkomyyntiin 1. elokuuta ja toimitukset käynnistyvät elokuun lopulla.

ROG Phone 6 on saatavilla kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta Phantom Black ja valkoinen Storm White. Puhelimen 12 + 256 gigatavun versio maksaa 999 euroa ja 16 + 512 gigatavun versio maksaa 1149 euroa. Asus on ilmoittanut ROG Phone 6 Pron tulevan tarjolle vain valkoisessa Storm White -värissä ja hintaa 18 + 512 gigatavun versiolla on 1349 euroa.

ASUS ROG Phone 6 / 6 Pro tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,78 tuumaa, Full HD+ (2448 x 1080), E4 AMOLED, 165 Hz virkistystaajuus, 720 Hz kosketusherkkyys, 1200 nitin maksimikirkkaus, HDR10+
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (Adreno 730)
 • RAM-muisti: 12 tai 16 Gt / 18 Gt (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 tai 512 Gt / 512 Gt (UFS 3.1)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 + ROG UI
  • Päivityslupaus: 2 Android-versiota ja 2 vuotta tietoturvakorjauksia
 • Takakamera: Kolmoiskamera
  • Pääkamera: 64 MP (Sony IMX766)
  • Ultralaajakulma: 13 MP (125 asteen kuvakenttä)
  • Telemakro: 5 MP (f/2.0)
 • Etukamera: 12 MP (Sony IMX663)
 • Akku: 6000 milliampeerituntia, 65 watin pikalataus
 • Muuta: Sormenjälkilukija näytössä, stereokaiuttimet, NFC, kuulokeliitin
 • Mitat: 173 x 77 x 10,3 mm
 • Paino: 239 grammaa
 • Värit: Musta (Phantom Black) ja valkoinen (Storm White) / Valkoinen (Storm White)
 • Hinta: alk. 999 euroa

Lähde: ASUS

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS