ASUSYleinen

ASUS vahvisti Android 13 -päivityksen aikataulun puhelimilleen – jakelu käynnistyy Zenfone 9 -mallille joulukuussa

Asus vahvisti jo aikaisemmin puhelimet, joille yhtiö tulee julkaisemaan Android 13 -päivityksen. Nyt on paljastettu myös julkaisuaikataulu, joka paljastaa yhtiön suunnittelevan jakelun aloittamista vielä kuluvan vuoden aikana.

Listauksen mukaan Android 13 tullaan julkaisemaan ensin Zenfone 9 -puhelimelle, joka saa päivityksen joulukuussa 2022. Tämän jälkeen päivityksen jakelun luvataan laajentuvan viime vuoden Zenfone 8 -sarjan puhelimille, eli Zenfone 8- ja Zenfone 8 Flip -malleille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ROG Phone -pelipuhelimet tulevat seuraamaan perästä, mutta ei yhtä nopeasti. ROG Phone 6D- ja ROG Phone 6 -sarjojen puhelimille jakelu alkaa tammi-maaliskuussa 2023. Myöhemmin ensi vuoden toisella neljänneksellä jakelu laajenee myös viime vuonna julkaistuille ROG Phone 5- ja ROG Phone 5s -sarjojen puhelimille.

Päivityksen pitäisi olla saatavilla kaikilla luvatuille Asuksen puhelimille viimeistään ennen heinäkuuta 2023. Kapeasta tuotemallistosta huolimatta Asuksella menee yllättävän kauan päivityksien jakeluun, vaikka Android 13 on julkaistu jo kuukausia sitten Googlen toimesta. Alapuolella on vielä listauksena Asuksen ilmoittama aikataulu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 • Zenfone 9 – joulukuu 2022
 • Zenfone 8 – tammikuu 2023
 • Zenfone 8 Flip – tammikuu 2023
 • ROG Phone 6D – tammi-maaliskuu 2023
 • ROG Phone 6D Ultimate – tammi-maaliskuu 2023
 • ROG Phone 6 – tammi-maaliskuu 2023
 • ROG Phone 6 Pro – tammi-maaliskuuta 2023
 • ROR Phone 5 – huhti-kesäkuu 2023
 • ROG Phone 5 Ultimate – huhti-kesäkuu 2023
 • ROG Phone 5s – huhti-kesäkuu 2023
 • ROG Phone 5s Pro – huhti-kesäkuu 2023

Android 13 julkaistiin Googlen toimesta jo elokuussa ja se on tämän vuoden suurin päivitys Androidiin. Päivitys tuo mukanaan parannuksia Material You -muotokieleen ja nyt esimerkiksi käyttäjät voivat valita sovelluksille eri kieliä. Android 13 -päivityksen jälkeen sovellukset joutuvat myös erikseen pyytämään käyttäjää sallimaan ilmoituksien lähetys. Aikaisemmin ilmoituksien lähetys oli oletusarvoisesti käytössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on vienyt myös yksityisyyttä selvästi parempaan suuntaan. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten. Google kertoo myös leikepöydän historian tyhjentyvän automaattisesti jonkin ajan kuluttua, jos käyttäjä kopioi arkaluontoisia tietoja, kuten sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai salasanoja.

Tarkemmin Android 13 -päivityksen uudistuksiin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Twitter 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS