HMDNokiaYleinen

Counterpoint: Suomalaisen HMD Globalin Nokia-puhelimien markkinaosuus oli vain 3% globaalista puhelinmyynnistä tammi-maaliskuussa 2021

Nokia X20 on HMD Globalin uusin 5G-puhelin.

Arvostettu tutkimusyhtiö Counterpoint kertoi tänään tarkempia tietojaan Euroopan älypuhelinmarkkinoiden kehityksestä vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana. Counterpoint kertoi markkinan elpyneen verrattuna vuotta aikaisempaan sekä erityisesti Huawei joutui tekemään tilaa muille kiinalaisille älypuhelinvalmistajille. Luonnollisesti suomalaisesta HMD Globalista, ja sen myymistä Nokia-puhelimista ei puhuttu sanaakaan, sillä kysyntä on ollut heikkoa.

Koska Nokia-puhelimet ovat edelleen lähellä monien suomalaisten sydämiä, niin kysyimme Counterpointilta tarkentavia lukuja HMD Globalin tilanteesta vuoden 2021 tammi-maaliskuun ajalta. Counterpoint kertoi HMD Globalin osuuden olleen globaalista puhelinmyynnistä 3 prosenttia, joka on puoli prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kyseessä ovat siis perus- ja älypuhelimet yhteensä, eikä vain älypuhelimien myynti. Counterpointin mukaan noin 80 prosenttia myydyistä Nokia-puhelimista oli peruspuhelimia, joita myytiin erityisesti Afrikassa sekä Kaakkois-Aasiassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Euroopan markkinoilla älypuhelimien kysyntä on kuitenkin selvästi suurempaa, ja Counterpointin tietojen mukaan HMD Globalin markkinaosuus Euroopassa oli tammi-maaliskuussa alle 2 prosenttia. HMD Globalin Nokia-puhelimien myynnin on kerrottu puolittuneen verrattuna vuotta aikaisempaan. Nokia-puhelimien kysynnän on kerrottu olevan kuitenkin hieman parempaa Itä-Euroopassa, vaikka sielläkin markkinaosuus on edelleen tasaisessa laskussa.

HMD Global uudisti hiljattain lähtö- ja keskitason älypuhelinmallistonsa, mutta niiden ei odoteta kasvattavan yhtiön markkinaosuutta merkittävästi Euroopassa suuren kilpailun takia. Counterpoint huomautti myös HMD Globalin siirtyneen pelkästä laitteistoliiketoiminnasta enemmän laitteisto- ja palveluliiketoimintaan, joten yhtiö ei ole enää täysin riippuvainen laiteliiketoiminnan menestyksestä. Counterpoint uskoo HMD Globalin näkevän pientä nousua tulevina vuosineljänneksinä kehittyvillä markkinoilla, kuten Afrikassa, Intiassa ja Kaakkois-Aasiassa.

”HMD on äskettäin uudistanut lähtö- ja keskitason laitteitaan ja on siirtymässä puhtaasta laitteistoliiketoiminnasta yhdistettyyn laitteisto- ja palveluliiketoimintaan. Vaikka en usko HMD:n saavan suurta osuutta Euroopassa, se voi nähdä pientä nousua tulevina vuosineljänneksinä kehittyvillä markkinoilla, kuten Afrikassa, Intiassa ja Kaakkois-Aasiassa.” kertoi Counterpointin apulaisjohtaja Jan Stryjak SuomiMobiilille.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD