YhteisverkkoYleinen

DNA:n ja Telian 5G-verkon rakennus alkaa Miehikkälässä, Virolahdella ja Lappeenrannan Ylämaalla

Kuvassa vihreä väri kuvaa uuden 5G-verkon rakennusaluetta. Rakennustöiden myötä myös 4G-verkko paranee vihreäksi merkityllä alueella.

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy rakentaa uutta 5G-verkkoa Pohjois- ja Itä-Suomeen yhteistyössä Nokian kanssa. Marras-joulukuussa rakentaminen jatkuu Miehikkälässä, Virolahdella ja Lappeenrannan Ylämaalla.

5G-verkko tuo nykyistä nopeammat yhteydet Kaakkois-Suomeen. Verkon rakentaminen parantaa myös alueen 4G-yhteyksiä. DNA:n ja Telian nykyisen taajuusvalikoiman puitteissa Yhteisverkko pystyy rakentamaan myös itärajalle nopean, hyvin käyttäjiä palvelevan 5G-verkon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tukiasemien päivitystyö aloitetaan maanantaina 14. marraskuuta, ja työn on tarkoitus olla valmis perjantaina 9. joulukuuta. Työn aikana päivitetään yhteensä 32 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Hamina: Kuorsalo
  • Lappeenranta: Hujakkala, Husu, Hytti, Kanalampi, Kasukkala, Kirppu, Pulsa, Rikkilä, Simola, Sirkjärvi, Säämälä, Vainikkala, Ylijärvi ja Ylämaa
  • Luumäki: Luotola ja Suo-Anttila
  • Miehikkälä: Miehikkälä, Muurikkala, Muurola, Pitkäkoski, Suur-Miehikkälä
  • Virolahti: Hanski, Kattilainen, keskusta, Kirkonkylä, Klamila, Länsikylä, Nopala, Ravijoki, Vaalimaa ja Ylä-Pihlaja

Tukiasemien vaihtoon liittyvistä töistä saattaa aiheutua enimmillään työpäivän mittaisia paikallisia katkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Yhteisverkon mukaan katkokset pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lähde: Yhteisverkon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko