YhteisverkkoYleinen

DNA:n ja Telian 5G-verkon rakennustyöt alkavat Torniossa, Keminmaassa ja Simossa

Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy jatkaa 5G-verkon rakentamista Lapissa. Rakennustöiden myötä verkon kapasiteetin kerrotaan moninkertaistuvan ja myös 4G-yhteyksien paranevan.

Suomen Yhteisverkko aloitti 5G-verkon rakentamisen Itä- ja Pohjois-Suomeen keväällä 2021. Nyt heinäkuussa työt jatkuvat Lounais-Lapin Torniossa, Keminmaassa ja Simossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Tornio ympäristöineen muodostavat tärkeän yhteyden Suomen ja Ruotsin välille. Alueen elinkeinoelämä on erittäin vireää ja hyvässä kasvussa. Siksi onkin erityisen tärkeää, että myös alueen tietoliikenneyhteydet ovat parhaalla mahdollisella tasolla”, toteaa Tornion kaupunginjohtaja Jukka Kujala.

Rakennustyö aloitetaan 25. heinäkuuta ja tukiasemien vaihdon on tarkoitus olla valmis 24. elokuuta. 5G-verkkoa rakennetaan heinäkuussa seuraavilla alueilla:

  • Tornio: Keskusta, Mattila, Vojakkala, Kukkola, Rutosaari, Röyttä, Etukrunni, Puuluoto, Vallolansaari
  • Keminmaa: Rajala, Kapernaumi, Itäkoski, Koroiskylä, Liedakkala, Viitakoski
  • Simo: Alaniemi, Alakärppä, Lantonperä, Soikko, Rajala, Hamari, Simo, Nikkilä, Saukkoranta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Yhteisverkon mukaan palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lähde: Yhteisverkon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko