SamsungYleinen

Samsung jäämässä kilpailijoiden jälkeen? Vuotokuvat paljastavat Galaxy Z Flip 5 -puhelimen ulkonäytön toimintaa

Samsung Galaxy Z Flip 5

Samsungin uusien taittuvanäyttöisten puhelimien julkaisuun on enää viikon verran aikaa, mutta Galaxy Z Fold 5- ja Galaxy Z Flip 5 -puhelimista tiedetään jo nyt lähes kaikki. Tällä kertaa tuoreet vuotokuvat paljastavat Galaxy Z Flip 5:n suurimman uudistuksen toimintaa.

Kuvat on vuotanut Roland Quandt, mutta myöhemmin kuvat on jo poistettu näkyviltä. Virallisilta vaikuttavat markkinointikuvat paljastavat Galaxy Z Flip 5:n aikaisempaa suuremman ulkopuolen näytön toimintaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Z Flip 5

Yhdessä kuvista nähdään, että ulkopuolen näyttöä voidaan käyttää kuvien ottamiseen ja sitä varten on toteutettu widgettejä. Ulkonäytöllä voidaan tarkistaa esimerkiksi lentoliput, kalenteri, sää tai puheluhistoria. Lisäksi ulkonäytöllä voidaan avata näppäimistö sekä vastata saapuneisiin viesteihin.

Samsungin nykyisissä Galaxy Z Flip -puhelimissa on ollut melko pieniä ulkopuolen näyttöjä, kun kilpailijoissa on nähty jo suurempia. Yksi mainittavan arvoinen on Motorola Razr 40 Ultra, jonka ulkonäytöllä on voinut avata sovelluksia ja käyttää niitä samalla tavalla kuin sisäpuolen näytölläkin. Kuvat eivät paljasta, että Galaxy Z Flip 5:n ulkonäytöllä voisi käyttää täysiverisiä sovelluksia, joten Samsung saattaa jäädä tämän osalta kilpailijoiden jälkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Z Flip 5

Vuotokuvat vahvistavat myös aikaisempaa tietoa siitä, että Galaxy Z Flip 5- ja Galaxy Z Fold 5 -puhelimissa olisi uudistettu sarana. Uuden saranan avulla puhelin sulkeutuu kokonaan, eikä näyttöön jää mitään ylimääräistä rakosta.

Galaxy Z Flip 5 -puhelimessa on vuotojen mukaan 6,7 tuuman kokoinen Dynamic AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on LTPO-tekniikka (1-120 Hz) sekä 2640 x 1080 pikselin tarkkuus. Ulkonäyttö on 3,4 tuuman kokoinen ja siinä on 720 x 748 pikselin tarkkuus sekä 1-120 hertsin virkistystaajuus. Ulkonäytön pitäisi mahdollistaa nopeasti ilmoituksien katsomisen, musiikin hallinnan sekä selfiekuvien ottamisen pääkameralla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Z Flip 5 / Kuva: Mysmartprice.com

Tehoista vastaa myös Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 256 tai 512 gigatavua. Odotettavasti puhelimessa olisi Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E sekä Dual-SIM (nano-SIM ja eSIM). Käyttöjärjestelmäksi kerrotaan Android 13.

Takaosan kamerat ovat 12 megapikseliä. Pääkamerassa on f/1.8-aukolla varusteltu linssi ja ultralaajakulmakamerassa on f/2.2-aukon linssi. Etukameran tarkkuus on 10 megapikseliä ja siinä on f/2.4-aukko. Galaxy Z Flip 5:n mitoiksi kerrotaan 7,19 x 8,51 x 1,51 senttimetriä.

Galaxy Z Flip 5 -puhelimen 256 gigatavun muistiversion hinnaksi Euroopassa on huhuttu 1199 euroa ja 512 gigatavun muistiversion hinnaksi huhuttu 1339 euroa. Samsung on nähtävästi luopumassa 128 gigatavun versiosta, joten lähtöhinta nousee selvästi.

Galaxy Z Fold 5 ja Z Flip 5 / Kuva: XDA Developers, SnoopyTech

Lähde: 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Nimenomaan on kerrottu ja on jo ollut vuodoissa että, esim suurin osa Googlen applikaatioista toimii ulkonäytöllä. Z flip 3-4 voit myös ladata goodlock sovelluksen (samsung) jolla voit avata minkä tahansa applikaation pienellä ulkonäytöllä. Eli onnistuu myös z flip 5:dellä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung