YhteisverkkoYleinen

DNA:n ja Telian yhteisen 5G-verkon rakentaminen alkaa Mäntyharjulla ja Mikkelissä kesäkuussa

Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy aloittaa 5G-verkon rakentamisen kesäkuussa Mäntyharjulla ja Mikkelissä. Rakennustöiden valmistuttua verkon kapasiteetin kerrotaan moninkertaistuvan ja samalla myös 4G-yhteyksien pitäisi parantua.

”On hienoa, että meillä Mäntyharjulla on tarjota kaikille hyvät tietoliikenneyhteydet. Kesäisin kuntamme väkiluku tuplaantuu kun mökkiläiset saapuvat. Ja heille toimivat nettiyhteydet mahdollistavat niin sujuvan lomailun kuin etätyöskentelyn”, toteaa Mäntyharjun kunnanjohtaja Jukka Ollikainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tukiasemien päivitystyö alkaa perjantaina 2. kesäkuuta ja työn on tarkoitus olla valmis torstaina 13. heinäkuuta. Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 41 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Mäntyharju: keskusta, Lähdeoja, Mustajärvi, Naakanniemi, Särkemäki, Tikkala, Varpuniemi, Vehmaanmäki, Vihtamaa
  • Mikkeli: Anttola, Hirssaari, Hujala, Huumo, Karppila, Kuomionkoski, Liiansaari, Mullila Rahikkala, Ristiina, Saukonsalo, Suomenniemi, Ylähovi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Yhteisverkon mukaan palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lähde: Yhteisverkon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko