YhteisverkkoYleinen

DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Yhteisverkon 3G-verkko sammuu Kaakkois-Suomessa

5G-masto / Kuva: DNA

DNA:n ja Telian yhteisesti omistaman Suomen Yhteisverkon 3G-verkon sammuttaminen jatkuu heinä-elokuussa Kaakkois-Suomen alueella. 3G-verkon alasajo vapauttaa vanhan tekniikan käytössä olleet taajuudet ja resurssit 4G- ja 5G-verkkoteknologioille, jotka tarjoavat asiakkaille paremman käyttökokemuksen.

”Aloitimme 3G-verkon sammutuksen toukokuussa DNA:n ja Telian verkkoihin rajoittuvalla alueella Kymenlaaksossa. Työ on edennyt hyvin ja aikataulussa, ja jatkamme sitä yhä laajemmalla alueella Kaakkois-Suomessa. Varmistamme, että asiakkaiden palvelukokemus jatkuu laadukkaana”, Suomen Yhteisverkon toimitusjohtaja Sami Siiki kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Heinä-elokuussa 3G-verkko sammutetaan seuraavasti:

  • Viikolla 28: Hamina, Iitti, Kotka, Kouvola, Lapinjärvi, Loviisa, Pyhtää
  • Viikolla 29: Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Miehikkälä, Mikkeli, Mäntyharju, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari, Virolahti
  • Viikolla 30: Hirvensalmi, Juva, Kitee, Parikkala, Puumala, Rautjärvi, Savonlinna ja Sulkava

Elokuussa sammutus jatkuu Savonlinnan, Sulkavan, Parikkalan ja Juvan suuntaan ulottuvalla alueella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen Yhteisverkon omistajayhtiöistä DNA on jo sulkenut oman 3G-verkkonsa, ja Telian 3G-verkon alasajo on parhaillaan käynnissä.

Suomen Yhteisverkon 5G-rakentaminen on edennyt hyvin, ja 5G-verkko valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2024 loppuun mennessä. 5G-verkon rakentamisen lisäksi Suomen Yhteisverkon alueella on modernisoitu 4G-verkkoa kapasiteetin ja laajemman peittoalueen takaamiseksi.

Lähde: Yhteisverkon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko