AppleYleinen

Edullisen ja kompaktin Apple iPhone SE -puhelimen myynti alkoi tänään Suomessa

Apple iPhone SE

Applen uuden iPhone SE -puhelimen virallinen myynti ja toimitukset ovat alkaneet tänään globaalisti ja myöskin Suomessa. Apple esitteli puhelimen viime viikolla ja sen ennakkomyynti alkoi 17. huhtikuuta. Kyseessä on Applen edullisin uutuuspuhelin, jonka hinnat alkavat 499 eurosta.

SuomiMobiilin ensituntumat Apple iPhone SE -puhelimesta voi käydä lukemassa tämän linkin takaa.

Ulkoisesti iPhone SE näyttää paljon vuonna 2017 julkaistulta iPhone 8 -puhelimelta, mutta teknisesti kyseessä on kuitenkin selvästi päivitetty laite lähemmäksi iPhone 11 -puhelimia. Apple on rakentanut laitteen alumiinikehyksestä sekä lasipinnoista, joiden lisäksi puhelimessa on myös IP67-luokituksen mukainen vedenkestävyys. Apple on ilmoittanut mitoiksi 138,4 x 67,3 x 7,3 millimetriä ja painoksi 148 grammaa, joten kyseessä on varsin kompakti uutuuslaite.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

iPhone SE -mallin näyttö on kooltaan 4,7 tuumaa ja sen kuvasuhde on 16:9. Lisäksi se perustuu IPS LCD -tekniikkaan ja tarkkuus yltää 1334 x 750 pikselin tasolle. Tehoista vastaa Applen tuorein A13 Bionic -järjestelmäpiiri ja sisäistä tallennustilaa on 64, 128 tai 256 gigatavua versiosta riippuen.

Kameroita on saatu ainoastaan yksi takaosaan ja sen tarkkuus yltää 12 megapikselin tasolle. Pääkamerassa on parannettu Smart HDR -kuvaus sekä se tukee muotokuvien taltioimista yhden kameran voimalla. Videokuvausta pystytään harrastamaan 4K 60 FPS -tasoisena. Etuosan kameran tarkkuus on 7 megapikseliä.

Akun suuruutta Apple ei ole vahvistanut, mutta sen kerrotaan tarjoavan lähes samanlaisen akun kuin iPhone 8 -puhelimen. iPhone SE tukee kuitenkin erikseen ostettavaa 18 watin pikalaturia, jonka avulla akku latautuu puolessa tunnissa puolilleen. Apple on säästänyt myös langattoman latauksen. Laitteessa on dual-SIM-tuki ja puhelimeen on mahdollista asettaa yksi nano-SIM-kortti ja toinen on toteutettuna eSIM-ratkaisulla. Sormenjälkilukija löytyy näytön alapuolella olevasta kotipainikkeesta.

Puhelimen toimitukset ja myynti ovat alkaneet siis lukuisien jälleenmyyjien kautta tänään. Alapuolella on vielä listattuna laitteen hinnat, muistiversiot ja jälleenmyyjät löytyvät Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple