BlackBerryYleinen

Ei sittenkään uusia BlackBerry-puhelimia? Raportti kertoo taustalla olevan yrityksen luovuttaneen projektin kanssa

Uusia 5G-yhteyksillä varusteltuja BlackBerry-puhelimia on odotettu julkaistavaksi jo viime vuonna, mutta valitettavasti mitään ei kuulunut. Uusien puhelimien taustalla oleva yritys OnwardMobility kertoi vielä vuoden alussa uusia BlackBerry-puhelimia olevan tulossa fyysisellä näppäimistöllä, mutta nyt tilanne on muuttunut. Tuore raportti kertoo yrityksen luopuneen projektista kokonaisuudessaan.

Tammikuussa OnwardMobility kertoi olevansa sitoutunut luvattujen 5G-yhteyksillä ja fyysisillä näppäimistöillä varusteltujen BlackBerry-puhelimien julkaisuun, ja pahoitteli viivästymistä. Yritys kertoi laitteita olevan tulossa myöhemmin vuoden 2022 aikana. Nyt helmikuussa CrackBerry-sivuston uusin raportti antaa kuitenkin ymmärtää jotain aivan muuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportin mukaan OnwardMobility ei enää suunnittele 5G-puhelimien tuomista markkinoille. Yritys ei kommentoinut asiaa tarkemmin, mutta lupasi kuitenkin salassapitosopimuksen alaisuudessa joitakin tietoja. CrackBerry-sivuston toimittaja kuitenkin kieltäytyi NDA-sopimuksesta, jonka jälkeen useat lähteet ovat kertoneet BlackBerry-projektin olevan haudattu.

Tietystikään tämä ei vielä itsessään vahvista, että projektista olisi kokonaan luovuttu, mutta raportin perusteella virallista ilmoitusta ei koskaan ehkä tulekaan. Äkillinen muutos toiminnassa saattaa viitata siihen, ettei BlackBerry enää halua tukea OnwardMobilitya projektin kanssa. BlackBerry on viime aikoina muun muassa myynyt suuren osan patenttisalkustaan, joka on osoitus yrityksen halukkuudesta etääntyä kokonaan älypuhelimista.

OnwardMobility on Yhdysvalloissa majapaikkaansa pitävä yritys, joka on keskittynyt mobiililaitteiden tietoturvaan ja tehnyt vahvaa yhteistyötä BlackBerryn kanssa. Puhelimien valmistuksen ja suunnittelun kanssa yritys on tehnyt yhteistyötä FIH Mobilen kanssa.

Lähde: Crackberry

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:BlackBerry