AndroidGoogleYleinen

Google vahvisti Android 12:n Material You -muotokielen dynaamisien värien tulevan laajemmin tarjolle

Android 12 -käyttöjärjestelmän yksi tärkeimmistä uudistuksista oli Material You -muotokieli sekä sen sisältämät dynaamiset väriteemat. Valitettavasti dynaamiset värit olivat vain Googlen yksinomainen ominaisuus Pixel-laitteille sekä se on nähty Android One -pohjaisissa Nokia-puhelimissa. Nyt Google on vahvistanut ominaisuuden olevan tulossa myös muihin Android-laitteisiin.

Googlen mukaan dynaamiset väriteemat ovat tulossa Samsungin, Xiaomin, Oppon, OnePlussan, Vivon, Realmen sekä Tecnon puhelimiin pian. Toistaiseksi tarkkaa aikataulua ei ole kuitenkaan vahvistettu. Google on demonstroinut ominaisuutta kuvassa, jossa on useita eri valmistajien puhelimia Gmail-sovellus päällä, erilaisilla väriteemoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Androidin tuotepäällikön Rohan Shahin mukaan Google tekee yhteistyötä useiden OEM-valmistajien kanssa varmistaakseen, että dynaamiset värit toimivat johdonmukaisesti Android-ekosysteemissä. Raporttien mukaan Material You -tyyliset dynaamiset teemat voivat pian olla edellytys kaikille Android 12 -käyttöjärjestelmään perustuville puhelimille.

Material You -muotokielen dynaamiset värit ovat toiminnallisuudeltaan mielenkiintoinen konsepti. Sitä tukevat puhelimet pystyvät valitsemaan taustakuvan perusteella värejä, joita käytetään tuetuissa sovelluksissa sekä käyttöliittymässä.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android