ElisaYleinen

Elisa sulki 3G-verkon Hämeenlinnassa – seuraavaksi vuorossa Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Kanta-Hämeen alueet

Kuva: Elisa

Elisa ilmoitti viime syksynä aloittavansa 3G-verkosta luopumisen, ja suunnitelmissa on luopua verkosta vuoden 2023 loppuun mennessä koko Suomessa. Viime vuoden lopulla Elisa aloitti Hämeenlinnassa 3G-verkon poistumista valmistelevat toimenpiteet, ja nyt on ilmoitettu verkon sulkeutuneen.

Elisan ilmoittaman alasajon tilanteen mukaan 3G-verkko on nyt maaliskuussa 2023 saatu suljettua kokonaan Hämeenlinnassa. Elisan mukaan seuraavaksi alasajoa jatketaan Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä muilla Kanta-Hämeen alueilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jatkossa 3G-laitteet ohjataan käyttämään vanhempaa ja hitaampaa 2G-verkkoa, mutta 4G- ja 5G-laitteisiin alasajolla ei ole merkittävää vaikutusta. Elisan mukaan asiakkaita palvelevat jatkossa 4G- ja 5G-mobiiliverkot, jotka takaavat 3G:tä paremman asiakaskokemuksen ja palvelun laadun. Samalla mobiiliverkkojen energiatehokkuus paranee ja sähköä säästyy.

Vuoden 2023 aikana 3G-verkon alasajo tapahtuu kokonaisuudessaan Elisan lisäksi myös Telian sekä DNA:n toimesta. Suomen lisäksi monet muut maat ovat luopumassa 3G-teknologiasta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa