AndroidFairphoneYleinen

Fairphone julkaisi päivitetyt kameramoduulit Fairphone 2 -puhelimelle

Hollantilainen eettisiä älypuhelimia valmistava Fairphone on tänään esitellyt Berliinissä IFA-messuilla kaksi uutta päivitettyä kameramoduulia yhtiön modulaariselle Fairphone 2 -älypuhelimelle. Fairphone kutsuu päivitettyjä kameramoduuleja seuraavaksi askeleeksi kohti yrityksen pyrkimystä luoda pidempään kestäviä älypuhelimia.

Fairphonen ensimmäinen askel tavoitteessaan oli Fairphone 2 -puhelin, joka on helppo avata ja korjata. Toinen askel oli tarjota uusia kansia ja nyt viimeisin askel ovat uudet kameramoduulit, joita käyttäjät voivat itse puhelimeensa vaihtaa. Fairphonen mukaan uudet moduulit tekevät vuonna 2015 julkaistusta Fairphone 2 -puhelimesta maailman ensimmäisen puhelimen, jota käyttäjät voivat itse päivittää. Fairphone 2 käyttäjiä on maailmassa 75 000, jotka kaikki voivat päivittää puhelimensa kamerat halutessaan ja näin pidentää laitteen käyttöikää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden sukupolven kameramoduulit ovat tarkkuudeltaan 12 ja 5 megapikseliä. Fairphone 2:n alkuperäiset kameramoduulit ovat olleet tarkkuudeltaan 8 ja 2 megapikseliä, joten päivitetyt moduulit tuovat käyttäjien ulottuville tarkemmat kuvat. Fairphonen mukaan kamerat eivät jää kuitenkaan ainoiksi seikoiksi, joilla pyritään pidentämään puhelimen elinkaarta. Fairphone 2 on esimerkiksi hiljattain saanut Android 6.0 -päivityksen, mutta yhtiö mahdollistaa myös avoimen lähdekoodin kehittämisen yhteisössä.

Modulaarisuus auttaa vähentämään ympäristövaikutuksia

Päivitetyt kameramoduulit eivät ole vain hyviä kuluttajille, vaan ne myös edistävät Fairphone 2:n kestävyyttä.

Fraunhofer-instituutin teettämä viimeisin elinkaarianalyysi paljasti Fairphonen modulaarisen lähestymistavan ympäristövaikutukset. LCA-raportti vahvisti, että Fairphone 2:n käyttäminen viiden vuoden ajan korjaamalla tai parantamalla sitä uusilla moduuleilla vähentäisi hiilidioksidipäästöjä noin 30% (verrattuna puhelimen korvaamiseen kolmen vuoden kuluttua). Lisäksi Fairphone 2:n moduulirakenteella on selvästi hyötyä kierrätykselle. Kierrätettävyyden asiantuntijoiden tekemä tutkimus Dr. Antoinette van Schaik (MARAS B.V.) ja Prof. Dr. Dr. h.c. Markus A. Reuter (Helmholtz Association, Freiberg, Saksa) osoittaa, että modulaarisuus tarjoaa huomattavia parannuksia elektroniikan kierrätysprosesseihin, mikä johtaa korkeampaan kallisarvoisten materiaalien talteenottoasteeseen kuten kuparin ja kullan.

Uusien kameramoduulien saatavuus ja hinnoittelu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fairphone 2:ssa on kaksi kamera, yksi edessä ja yksi takana. Puhelin myydään 8 megapikselin takakameralla ja 2 megapikselin etukameralla. Uudet kameramoduulit Fairphone 2 -käyttäjät voivat ostaa Fairphonen mukaan syyskuussa jälleenmyyjien ja yhtiön oman verkkokaupan kautta. Uudet Fairphone 2 tilaukset toimitetaan vakiona päivitetyillä 12 ja 5 megapikselin kameramoduuleilla. Erikseen ostettuna päivitetyn pääkameran hinta on 45 euroa ja etukameran 30 euroa. Samassa paketissa ostettuna kamerat maksavat yhteensä 70 euroa.

  • Takakamera: 12MP Omivision OV12870 CMOS -sensori  ja kaksoissalama, hinta: 45 euroa
  • Etukamera: 5MP Omnivision OV5670 CMOS -sensori, hinta 30 euroa

Lähde: Fairphone lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android