YleinenZTE

Ensimmäinen näytönalaisella etukameralla varusteltu ZTE Axon 20 5G tulee myyntiin globaalisti 21. joulukuuta

Kiinalainen ZTE on tänään vahvistanut, että maailman ensimmäinen näytönalaisella etukameralla varusteltu ZTE Axon 20 5G -puhelin on tulossa myyntiin globaalisti vielä tämän vuoden puolella. ZTE julkaisi kyseisen puhelimen jo Kiinassa syksyllä, jonka lisäksi puhelimesta on kerrottu tulevan myös 4G-versio Euroopassa myyntiin. Nyt kuitenkin myös 5G-yhteyksillä varusteltu versio tulee myyntiin 21. joulukuuta alkaen.

Toistaiseksi virallista hinnoittelua ei ole ilmoitettu, mutta ZTE Axon 20 5G tulee myyntiin valikoiduilla markkinoilla 21. joulukuuta. Puhelin tulee tarjolle ZTE:n omien verkkosivujen kautta Briteissä, Euroopassa, Japanissa, Koreassa, Thaimaassa, Malesiassa, Filippiineillä, Arabiassa ja Afrikassa. ZTE on julkaissut myös ”New Vision Club” -ohjelman, johon liittyvät saavat Axon 20 5G:n ensimmäisien joukossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE on varustellut uutuuspuhelimen suurella 6,92 tuuman OLED-näyttöpaneelilla, jossa on Full HD+ -tarkkuus, 20,5:9-kuvasuhde, 240 hertsin kosketusherkkyys sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Näytön alapuolelle on sijoitettuna etukameran lisäksi myös sormenjälkilukija, puheluihin käytettäväkuuloke ja valoisuudentunnistin.

Koska näytönalainen etukamera on Axon 20 5G -puhelimessa ensimmäinen laatuansa, niin se vaatii myös paljon muutoksia itse näyttöpaneeliin. Yksi ongelmista tekniikassa on ollut näyttöjen läpinäkymättömyys, mutta nyt ZTE on päässyt kuitenkin sellaiseen tulokseen, jossa näytönalainen kamera voidaan tuoda kuluttajamarkkinoille asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE on ratkaissut ongelman erityisellä näytön pinnoitteella, joka on erittäin läpinäkyvä ja päästää valoa sisään. 32 megapikselin selfiekameralla on myös oma piirinsä, joka säätelee eri skenaarioiden valon määrää. ZTE on myös joutunut muuttamaan näytön pikseleiden järjestystä kameran yläpuolella, mutta ZTE kertoo, ettei tämä olisi kovin hyvin havaittavissa verrattuna muuhun näyttöön. Etukameraa varten on tehty myös täysin uusia kuvankäsittelyalgoritmeja, jotka optimoivat kuvien selkeyttä.

Tehoista Axon 20 5G -puhelimessa on vastaamassa keskihintaluokkaan suunnattu Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia. Puhelin tukee luonnollisesti myös 5G-yhteyksiä NSA- ja SA -verkoissa. Sisäistä tallennustilaa ZTE on laitteeseen asettanut 128 gigatavua, mutta mukana on myös muistikorttipaikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Takaosan neloiskamera koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Akunkesto on 4220 milliampeeritunnin varassa ja sitä ladataan jopa 30 watin pikalatauksella USB-C-tyypin liittimen kautta. Käyttöjärjestelmäksi ZTE on kertonut Android 10, jossa on Mi Favor 10.5 -käyttöliittymä.

ZTE Axon 20 5G tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,92 tuumaa, OLED, Full HD+ -tarkkuus (2460 x 1080), 20,5:9-kuvasuhde, 90 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 765G (integroitu 5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128  + muistikorttipaikka max 2Tt
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 (MiFavor 10.5)
 • Takakamera: 64 MP pääkamera (f/1.8) + 8 MP ultralaajakulma (120 asteen kuvakenttä) + 2 MP makrokamera + 2 MP syvyyskamera
 • Etukamera: 32 MP (näytönalainen)
 • Akku: 4220 mAh + 30 watin pikalataus (QC4+)
 • Muuta: USB-C, näytönalainen sormenjälkilukija
 • Mitat: 172,1 x 77,9 x 7,98 mm
 • Paino: 198 grammaa
 • Värit: Musta

Lähde: ZTE:n lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Taas yks ZTEn turhake.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen