QualcommYleinen

Qualcomm paljasti loputkin tiedot 5 nanometrin Snapdragon 888 -järjestelmäpiiristä – paremmat 5G-yhteydet sekä aikaisempaa parempi suorituskyky

Qualcomm ensiesitteli jo eilen uuden Snapdragon 888 -järjestelmäpiirinsä, joka tullaan näkemään lukuisissa huippuluokan Android-älypuhelimissa vuoden 2021 aikana. Tänään Qualcomm on paljastanut järjestelmäpiirin tarkemmat tiedot Snapdragon Tech Summit -tapahtuman toisena päivänä.

Snapdragon 888 -järjestelmäpiirissä Qualcomm on panostanut vahvasti yhteysominaisuuksiin, sillä sen kerrotaan olevan maailman kehittynein 5G-yhteyksillä varusteltu järjestelmäpiiri. Qualcomm on integroinut järjestelmäpiiriin kolmannen sukupolven Snapdragon X60 -5G-modeemin, joka tukee sub-6-GHz- ja mmWave -5G-tekniikoita. Uuden modeemin ansiosta puhelin tukee jopa 7,5 Gbps latausnopeuksia 5G-verkoissa. Snapdragon 888 tukee myös globaalia 5G-kaksois-SIM-ominaisuutta, joka mahdollistaa myös kansainväliset verkkovierailu sekä henkilökohtaiset- ja työpaikkanumeroiden hallinnan samalla puhelimelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi järjestelmäpiirissä on Qualcomm FastConnect 6900 -teknologia, joka tukee alan nopeinta Wi-Fi 6 -tekniikkaa sekä uutta 6 GHz:n Wi-Fi 6E -yhteyttä. FastConnect 6900 tarjoaa myös uuden Bluetooth 5.2 -yhteyden, joka takaa terävän, luotettavan ja selkeän äänen Qualcomm aptX -tekniikoilla.

Toinen Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin tärkeistä uudistuksista koskee tekoälyä, sillä Qualcommin mukaan uutuuspiiri ottaa tämän osalta suuren harppauksen eteenpäin. Piirissä on uudelleen suunniteltu kuudennen sukupolven Qualcomm AI Engine ja uusi Qualcomm Hexagon 780 -prosessori, jotka mahdollistavat huippuluokan kokemukset, jotka yhdistävät tekoälyn ammattikameroihin, ääniavustajiin, peleihin sekä yhteyksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 888 tarjoaa myös erinomaisen energiatehokkuuden ja suorituskyvyn. Järjestelmäpiiri on valmistettu 5 nanometrin prosessilla, joka on nähty jo muun muassa Applen ja Huawein huippuluokan järjestelmäpiireissä. Snapdragon 888 tarjoaa Kryo 680 -ytimiä, jotka ovat jopa 25 prosenttia tehokkaampia ja ne toimivat jopa 2,84 GHz:n kellotaajuudella. Kyseessä on myös ensimmäinen CPU-alijärjestelmä, joka perustuu ARM Cortex-X1. Grafiikkaprosessoinnista vastaa uusi Adreno 660, joka on tähän asti tehokkain grafiikkaprosessori ja Qualcommin mukaan se on jopa 35 prosenttia tehokkaampi kuin edeltävä sukupolvi.

Qualcomm on varustellut järjestelmäpiirin myös monilla turvallisuusjärjestelmillä, jotta käyttäjien yksityisyys olisi turvassa. Snapdragon 888 on myös luotu mobiilipelaaminen silmällä pitäen. Järjestelmäpiirissä on tuttuja Snapdragon Elite Gaming -tekniikoita. Kameroiden osalta uutuuspiiri tuo myös paljon uudistuksia, joiden keskipisteenä on uusi Qualcomm Spectra 580 ISP. Snapdragon 888 -järjestelmäpiirin kerrotaan jopa kolminkertaistavan laskennallisen valokuvauksen ja muuttaa älypuhelimet ammattilaatuisiksi kameroiksi. Lisäksi järjestelmäpiirissä on tuki 4K HDR -videokuvaukselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarkemmin Snapdragon 888 -piiriin voi tutustua tarkasta tuote-esitteestä. Qualcommin mukaan uudella Snapdragon 888 -järjestelmäpiirillä varusteltuja huippupuhelimia nähdään markkinoilla jo vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana. Muun muassa ASUS, Black Shark, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, OPPO, Sharp, Vivo, Xiaomi ja ZTE tulevat tuomaan markkinoille puhelimia uudella järjestelmäpiirillä.

Lähde: Qualcommin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm