NokiaYleinen

Ensimmäinen Nokia-älytelevisio julkaistiin Intiassa – 55 tuuman 4K-näyttö, Android 9.0 Pie ja JBL-äänentoisto

Flipkart on tänään julkaissut Intiassa ensimmäisen Nokia-merkkisen älytelevisionsa. Uutuustelevisiolla ei ole käytännössä mitään tekemistä suomalaisen Nokian kanssa, sillä laite on kehitetty ja valmistettu Flipkartin toimesta Intiassa. Uutuustelevisio kantaa nimeä ”Nokia 55CAUHDN” ja kyseessä on mielenkiitoinen Android-pohjainen älytelevisio Intian markkinoilla.

Itse televisio on varusteltuna 55 tuuman 60 hertsin LED-näytöllä, jonka tarkkuus yltää UHD-tasolle, eli siinä 3840 x 2160 pikseliä. Tehoista on vastaamassa neliytiminen järjestelmäpiiri ja RAM-muistia sen rinnalla on 2.25 gigatavua. Sisäistä tallennustilaa on 16 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on Googlen kehittämä Android 9.0 Pien Android TV -versio, joten sovelluksia voidaan ladata Googlen Playsta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

24 watin kaiuttimia älytelevisioon on saatu kaksi kappaletta, jotka on viritetty yhdessä JBL:n kanssa. Rakenteeltaan television kerrotaan olevan tyylikäs sekä elegantti. Television viralliset mitat ovat 1234.6 x 739 x 98 millimetriä.

Intiassa Nokia-television hinta on 41 999 rupiaa, eli noin 530 euroa. Myynti alkaa Flipkartin verkkokaupassa 10. joulukuuta 2019. Globaalisti televisio ei ole tulossa myyntiin, vaan se on tarkoitettu vain Intian markkinoille.

Marraskuussa Nokian brändikumppanuuksista vastaava johtaja Vipul Mehrotra kertoi Nokian olevan tyytyväinen yhteistyöhön Flipkartin kanssa sekä uudet älytelevisiot merkitsevät uutta lukua Nokia-brändille.

”Olemme iloisia siitä, että Intian johtava verkkokauppayritys Flipkart tuo ensimmäiset Nokia-merkkiset älytelevisiot Intian markkinoille. Tämä päivä merkitsee uutta innostavaa lukua Nokia-brändille, uudessa tuotekategoriassa. Ja mikä olisi parempi paikka aloitta kuin Intia, jossa meidän brändimme on luotettu laadusta, suunnittelusta ja luotettavuudesta. Flipkartin käsitys intialaisten kuluttajien tarpeista ja käyttäytymisestä auttaa tekemään Nokia-merkkisistä älytelevisioista saavutettavia ja edullisia monille”, kertoi Nokian brändikumppanuuksista vastaava johtaja Vipul Mehrotra.

Flipkart vastaa Nokia-merkkisten älytelevisioiden valmistamisesta ja myymisestä Intiassa. Samalla yritys on kertonut luovansa tuhansia uusia työpaikkoja. Flipkartilla on oikeus käyttää Nokia-brändiä vain älytelevisioissa Intian markkinoilla, kuten Flipkartilla on oikeus muun muassa Motorolan älytelevisioiden valmistamiseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudet älytelevisiot eivät siis liity brändin ohella millään muulla tavalla Nokiaan tai edes Nokia-älypuhelimista tunnettuun suomalaiseen HMD Globaliin. Vuonna 2016 Nokia lisensoi HMD Globalille oikeuden brändiinsä puhelimissa sekä tableteissa.

Lähde: Nokia 55CAUHDN -tuotesivu (Flipkart)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia