AndroidSonyYleinen

Sony aloitti Xperia 1- ja Xperia 5 -puhelimien Android 10 -päivitykset – Ladattavissa myös Suomessa

Sony Xperia 1

Sony ilmoitti jo marraskuussa virallisesti puhelimistaan, jotka ovat saamassa Googlen tuoreimman Android 10 -version, ja tuolloin yhtiö kertoi aloittavansa Xperia 1- ja Xperia 5 -huippupuhelimien päivitykset joulukuun aikana. Nyt Sony on täyttänyt lupauksensa ja tuonut päivityksen ladattavaksi myös Suomessa.

Xperia 1- ja Xperia 5 -puhelimissa jakoon tulleen päivityksen versionumero on 55.1.A.0.748 ja se tuo mukanaan Android 10 -version sekä Googlen marraskuussa julkaisemat tietoturvakorjaukset molemmille puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 10 -päivitys tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, joita ovat muun muassa päivitetty älykäsvastaus ja pitkälti kokonaan uusittu eleohjattavuus. Myös koko käyttöjärjestelmän kattava tumma teema on toivottu ominaisuus. Yksityisyyden osalta yksi suurimmista uudistuksista on muun muassa sijainnin helpompi hallinnointi ja käyttäjä voi valita tarkemmin, miten sovellukset saavat sijaintitietoja hyödyntää.

Android 10:ssä on myös uusi Google Play -järjestelmäpäivitysominaisuus, jonka avulla tärkeät tietoturva- ja tietosuojakorjaukset voidaan asentaa puhelimeen Google Playn kautta. Android 10 -päivitykseen voi käydä tutustumassa tarkemmin kattavammasta artikkelistamme.

Sonyn uutuuspuhelimilla päivityksen voi käydä lataamassa menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Lisäasetukset >Ohjelmistopäivitys. Jos päivitystä ei heti löydy, niin Sony jakaa sitä todennäköisesti porrastetusti, eikä se ole heti kaikkien ladattavissa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android