OnePlusYleinen

Ensituntumat OnePlus Buds -kuulokkeista sekä OnePlus Nord -5G-puhelimesta

OnePlus Buds ja OnePlus Nord

OnePlus on julkaissut tänään uudet edullisempien hintapisteiden tuotteensa, eli OnePlus Nord -älypuhelimen sekä OnePlus Buds -kuulokkeet. OnePlus Nord maksaa edullisimmillaan 399 euroa, kun taasen OnePlus Buds -kuulokkeet ovat tarjolla 89 euron hintaan. Olemme SuomiMobiilissa päässeet tutustumaan molempiin uutuuslaitteisiin jo muutaman päivän verran.

Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan ensituntumien muodossa erityisesti OnePlus Buds -kuulokkeisiin, mutta myös katsomme erittäin pintapuoleisesti OnePlus Nord -puhelinta. Tulemme tutustumaan OnePlus Nord -puhelimeen kuitenkin kattavammin pian julkaistavassa arviossamme sekä erillisessä artikkelissa, jossa tulemme katsomaan onko OnePlus Nordista oikeasti kilpailijaksi muun muassa samassa hintaluokassa myynnissä oleville Motorola Moto G 5G Plus-, Xiaomi Mi 10 Lite 5G– sekä Samsung Galaxy A51 5G -puhelimille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Buds

OnePlus Buds

OnePlus Buds -kuulokkeet ovat täysin uusi tuotekategoria OnePlussan valikoimassa. OnePlussan valikoimassa on aikaisemminkin ollut kuulokkeita, mutta kuluttajien suosimia täyslangattomia kuulokeratkaisuja ei valikoimasta ole koskaan aikaisemmin löytynyt. OnePlus Buds -kuulokkeilla pyritään siis haastamaan muiden älypuhelinvalmistajien kuulokkeita, mutta kuitenkin hieman edullisemmassa hintapisteessä.

Edullisempi hinnoittelu näkyy myös kuulokkeiden ominaisuuksissa sekä toteutuksessa. Rakenteeltaan OnePlus Buds -kuulokkeet ovat kokonaan muovia. Latauskotelo on valmistettu mattapintaisesta muovista, kun taasen kuulokkeet ovat kiiltävää muovia. Latauskotelo on hieman litistetyn kananmunan mallinen ja se aukeaa yläreunasta. Kotelossa on LED-ilmoitusvalo sekä painike, jolla kuulokkeet on mahdollista yhdistää uuteen laitteeseen. Koteloon OnePlus on laittanut myös USB-C-tyypin liittimen, jonka kautta kuulokkeita pystytään lataamaan. Latauskoteloon ei ole saatu valitettavasti langatonta latausta, joka on tuttu ominaisuus kilpailijoiden kuulokkeista.

Itse kuulokkeita voisi kuvailla OnePlus Bullets Wireless 2- kuulokkeiden sekä Apple AirPods -kuulokkeiden risteytykseksi, sillä toteutuksessa on havaittavissa tuttua OnePlussaa, mutta yhtäläisyydeltä Applen kuulokkeisiin ei voida välttää. OnePlus Buds -kuulokkeet ovat rakenteeltaan avonaiset, joten niissä ei ole minkäänlaisia tulppia. Rakenteensa takia kuulokkeiden korvassa pysyvyys on siis täysin käyttäjäkohtainen. Henkilökohtaisesti en ole suurin avonaisten kuulokkeiden ystävä, mutta OnePlus Budsit tuntuivat pysyvän korvissa hyvin myös liikkuessa.

Äänenlaadultaan OnePlus Budsit eivät pääse suuremmin yllättämään, vaan ne ovat varsin halvan kuuloiset. Yksi huomattava puute on aktiivinen taustamelunvaimennus, jota OnePlus Budsit eivät tarjoa. Eron huomaa selvästi verrattuna kuulokkeisiin, joissa on kyseinen ominaisuus tai sitten tulpallinen rakenne, joka estää hieman taustamelua. OnePlus Budsit päästävät paljon melua lävitseen, joten monessa tilanteessa ainoa ratkaisu on laittaa äänenvoimakkuutta suuremmalle, jolloin myös taustamelut hieman vaimentuvat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensituntumien perusteella kritisointi ei jää vain äänenlaatuun, sillä OnePlus on saattanut mokata myös kuulokkeiden säätöasetuksien suhteen. Siinä missä monet valmistajat tarjoavat kuulokkeilleen erilaisia sovelluksia, joiden kautta on mahdollista säätä asetuksia, päivittää ohjelmistoa tai muokata ääniprofiileja, niin nyt OnePlus Budsit eivät tarjoa suuremmin säätöasetuksia, sillä minkäänlaista sovellusta ei ole ladattavissa Google Play -kaupasta.

OnePlussan omilla puhelimilla on nähtävästi vain mahdollista vaihtaa kuulokkeiden kosketusalueen napautusasetuksia tai päivittää ohjelmistoa. Mutta kun kuulokkeet yhdistetään jonkin muun valmistajan puhelimeen, niin silloin asetuksia ei suuremmin ole. Toivon mukaan OnePlus tulee korjaamaan tämän puutteen tulevaisuudessa, mutta valitettavasti tällaiset seikat olisi pitänyt miettiä loppuun jo ennen julkaisua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi OnePlus Budsien valttikortti löytyy kuitenkin akunkestosta, joka on erittäin hyvä. Kuulokkeilla on mahdollista kuunnella musiikkia jopa 30 tuntia, jos mukaan lasketaan myös latauskotelon tarjoama lisäakku. Kuulokkeiden omilla akuilla musiikkia voi kuunnella jopa 7,5 tuntia yhtäjaksoisesti, joka on myös erittäin hyvä suoritus. Yksi positiivinen puoli on myös akun pikalataus, sillä OnePlussan mukaan jopa 10 minuutin latauksella saadaan jopa 10 tuntia akkua.

Ensituntumien perusteella OnePlus Budsit ovat varsin keskivertaiset täyslangattomat kuulokkeet, joissa on jouduttu tekemään kompromisseja. Kuulokkeet eivät pääse monien valmistajien kuulokkeiden tasolle, joiden hinnat ovat usein 100-200 euron välillä, eikä myöskään OnePlus ole tavoitetullut mitään kovin huippuluokan kuulokekokemusta. OnePlus Budsien hinnoittelu asettuu 89 euroon, joten ne ovat selvästi edullisemmat.

OnePlus Budsien julkaisu yhdessä keskihintaisen OnePlus Nordin kanssa vahvistaa myös ajatusta siitä, että kuulokkeiden tarkoituksena on tarjota kohtalaisia ominaisuuksia edullisella hinnoittelulla. Todennäköisesti OnePlussalla on täyslangattomien kuulokkeiden kohdalla iskun paikka loppuvuodesta OnePlus 8T -malliston puhelimien julkaisun yhteydessä, jolloin voidaan olettaa nähtävän selvästi paremmat ja kalliimmat OnePlus Buds -versiot.

OnePlus Buds -kuulokkeet ovat tulossa myyntiin 4. elokuuta ja suositushinta on 89 euroa. Kuulokkeista on tarjolla kolme väriversiota, jotka ovat sininen, harmaa ja valkoinen. Testiin saadut versiot olivat valkoiset.

OnePlus Nord

OnePlus Nord on tällä hetkellä OnePlussan edullisin älypuhelin, joka asettuu edullisimmillaan 399 euron hintapisteeseen. OnePlus on aikaisemmin keskittynyt pääasiassa huippupuhelimiin, mutta nyt valikoimaa on päätetty laajentaa keskihintaluokkaan, jotta yhä suuremmalla yleisöllä olisi mahdollisuuksia hankkia OnePlussan älypuhelin. Puhelimen tavoitteena on ollut tarjota yhtiön huippupuhelimista tuttuja ominaisuuksia nyt myös selvästi edullisemmin.

OnePlus on päättänyt uudistaa myyntipakkausta Nordin kohdalla ja nyt se on musta, jossa on sininen korostusväri. Aikaisemmin OnePlussan puhelimissa on ollut punainen tai valkoinen myyntipakkaus, joten Nordissa on otettu käyttöön selvästi uusittu suuntaus. Myyntipakkauksen toteutukseen OnePlus on selvästi käyttänyt paljon aikaa ja energiaa, sillä se tuottaa varsin yllättävän ensireaktion. Harvoin keskihintaisten puhelimien myyntipaketteja on suunniteltu kovinkaan erikoisesti.

Myyntipakkausta avatessa ensimmäisenä esille tulee itse OnePlus Nord muoveihin käärittynä. Puhelimen alapuolelta löytyy pahvitasku, joka pitää sisällänsä kirjeen Nord-tiimiltä sekä silikonisen suojakuoren. Lisäksi pahvitaskun sisältä löytyy vielä erillinen pahvitasku, jossa on SIM-korttiluukun avaustyökalu, Nord-tarroja, turvallisuustietoja sekä pikakäyttöopas. Myyntipakkauksessa on myös tutut 30 watin pikalaturi sekä USB-C-tyypin latauskaapeli.

Ensifiiliksien perusteella OnePlus Nord on hintaluokassaan ulkoisesti varsin perinteisesti toteutettu. Puhelimessa on kiiltäväpintainen muovikehys sekä Gorilla Glass 5 -lasipinnat, jotka eivät suuremmin pääse mitään wow-efektiä tuottamaan. Muovikehys ei tunnu yhtä laadukkaalta kuin alumiinikehys, mutta jostain on täytynyt säästää, jotta hinnoittelu on saatu painettua nykyiselle tasolle.

OnePlus Nord on rakennettu OnePlussan tuttujen ominaisuuksien ympärille, joita ovat ovat muun muassa 90 hertsin Fluid AMOLED -näyttöpaneeli, 5G-yhteydet sekä Warp Charge 30T -pikalataus. Lähes viikon käytön jälkeen pikalatausta voidaan pitää yhtenä puhelimen valttikorteista, sillä Warp Charge 30T takaa erittäin nopean latauksen, jollainen nähdään usein vain huippuluokan älypuhelimissa. Kameroiden suhteen ei ole vielä suurempia kokemuksia, joten siihen tutustutaan tarkemmin arvostelussa.

SuomiMobiilin kattavampi arvostelu tullaan julkaisemaan ensi viikolla, jolloin tulemme tutustumaan tarkemmin laitteen teknisiin ominaisuuksiin, akunkestoon, kameroihin sekä yleiseen käyttökokemukseen. Lisäksi tulemme tutkimaan puhelimen 5G-toiminnallisuutta, 90 hertsin näyttöä sekä laatuvaikutelmaa noin kahden viikon aktiivisen käytön perusteella. Lisäksi myöhemmin heinäkuussa tai elokuun alussa tulemme julkaisemaan vertailun, jossa katsotaan, onko OnePlus Nordista haastajaa jo markkinoilla oleville edullisemmille 5G-älypuhelimille.

Suomessa OnePlus Nord on tulossa ennakkotilattavaksi 21. heinäkuuta alkaen ja toimitukset alkavat virallisesti 4. elokuuta. Edullisimmillaan uutuuspuhelimen 8 + 128 gigatavun versio maksaa 399 euroa ja kalliimpi 12 + 256 gigatavun versio maksaa 499 euroa. Tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat sininen Blue Marble sekä harmaa Gray Onyx.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

 1. Itsensä-selfiekuvaamiseen ja 5G:n käyttöönhän tuo on suunnattu, takakameravarustelun kustannuksella ja OnePlusan vakiopuutteet, eli lisämuistikorttipaikkaa ei ole (mikä kannattaa huomioida eritoten tuossa edullisemmassa, vain 128Gt talletusmuistin versiossa).

  Tietynlainen puutehan tuossa OnePlus Nordissa on myös se, ettei näytössä ole HDR10+ -tukea, parempiin videonkatseluelämyksiin (jollainen mm. Xiaomi Mi 10 Lite 5G :ssä on).

  Jos 5G ei ole tärkeä elementti valinnassa, kannattaa turkailla nyt vielä joistakin kaupoista saatavilla olevia viime vuoden lopun OnePlus 7T ja 7T Pro -malleja, joissa on tuota Nordia tehokkaampi suoritin ja optisen zoomin telekamerat ja hinnat 499 / 599, mutta OnePlus kuulemma lopettanut noitten mainioitten älypuhelimien valmistuksen, joten tarjonta varastoissa olevat enään (eli OnePlusalla ei ole kohta enään lainkaan pelkkiä tehokkaita 4G -älypuhelimia keskihintaluokassa tarjolla, kuten muilla valmistajilla sentään yhä on).

  Toivottavasti esim. Xiaomi sekoittaisi tarjontapakkaa vielä niin, että toisi täällä Euroopassakin myynnissä jo olevasta Xiaomi Mi 10 Lite 5G -älypuhelimesta myyntiin myös telekameralla varustetun Xiaomi Mi 10 Lite Zoom 5G (Youth Version) -älypuhelimen.

  Tai jos vaikka HMD Global heräisi sieltä henkitoreistaan jotain paremminvarusteltuakin, ostettavaksi asteellekin tarjoamaan.

  Vielähän tässä voi tulla heinäkuun lopun ja elokuun aikana vaikka mitä julkistuksia, kun on prime time ennen syyskuun Applen seuraavien iPhonejen hypetyksiä.

 2. Toivottavasti kattavassa arviossa tuonnempana on sitten tietoa siitä, minkä verran ohjelmisto ja ei-poistettavat appsit haukkaavat OnePlus Nordin tallennustilasta, eritoten vain 128 Gt tallennustilan versiossa, koska noissa kumpaisessakaan ei tosiaan ole lisämuistikorttipaikkaakaan.

  Muissakin laitearvioissa tuo tieto voisi olla aina mukana arviointitiedoissa.

 3. Kaikki jo tietää et OnePlus Nord on yks turhake.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus