AndroidHuawei

Entiset Nokian insinöörit kehittävät Huaweille omaa käyttöjärjestelmää

400px-Huawein_logoHuawei on menestynyt viimeisien vuosien aikana älypuhelinmarkkinoilla ja noussut maailman kolmanneksi ostetuimmaksi valmistajaksi. Viime vuonna yhtiö myi 108 miljoonaa älypuhelinta. Nyt uusimman raportin mukaan Huawei olisi kehittämässä omaa käyttöjärjestelmäänsä, jolla olisi tarkoitus vähentää riippuvuutta Googlen Android -käyttöjärjestelmästä.

Aiemmin Huawei on tyytynyt täysin Android -käyttöjärjestelmään, joka näkyy yhtiön puhelimissa Emotion UI -käyttöliittymänä. Huawei on saanut paljon palautetta Emotion UI:n erilaisuudesta verrattuna normaalin Androidin ilmeeseen. Huawei on kuitenkin lupaillut, että tulevat Emotion UI -versiot ovat lähempänä normaalia Androidia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein oma käyttöjärjestelmä on raporttien mukaan varasuunnitelma siltä varalta, jos Google tulee rajoittamaan Androidin avoimuutta. Raportissa väitetään myös, että entisiä Nokian insinöörejä on palkattu Huaweille tähän projektiin kehittämään yhtiön tulevaa käyttöjärjestelmää.

Tällä hetkellä Huawei on kuitenkin sitoutunut Android -käyttöjärjestelmään, joka on mahdollistanut yrityksen nousun älypuhelinmarkkinoiden kärkikastiin. Raportin mukaan Huawein oma käyttöjärjestelmä on vielä varsin keskeneräinen.

Lähde: The Information 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android