Yleinen

Essential-yrityksen entiset työntekijät kehittävät uutta puhelinta – OSOM OV1 keskittyy yksityisyyteen, julkaisu luvassa kesällä 2022

OSOM OV1

Vuonna 2017 julkaistiin mielenkiintoinen Essential Phone, joka oli Androidin perustajan kehittämä Android-puhelin. Yritys oli kuitenkin epäonnistunut, sillä vain muutaman vuoden päästä Essential laittoi lapun luukulle. Vaikka Essential on jo historiaa, niin yhtiön entiset työntekijät haluavat yrittää uudelleen uuden OSOM-yrityksen avulla.

OSOM tulee sanoista “Out of Sight, Out of Mind” ja yritys perustettiin viime vuoden marraskuussa. Yritys sai nopeasti kasaan 5,6 miljoonan dollarin rahoituksen ja OSOM:n perustajana toimii Jason Keats, joka oli Essentialin tutkimus- ja kehitysjohtaja sekä hän työskenteli aikaisemmin Applella. Keats on nyt ensimmäistä kertaa puhunut yhtiön tulevasta puhelimesta julkisesti Android Police -sivuston haastattelussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OSOM OV1

Uutuuspuhelin tulee olemaan OSOM OV1, josta on julkaistu nyt ensimmäisiä kuvia sekä tietoja. Valitettavasti puhelimen tarkkoja teknisiä yksityiskohtia ei vielä ole paljastettu, mutta kuva prototyyppilaitteesta paljastaa muutaman ominaisuuden. Takaosassa on kaksi kameraa ja perinteikäs sormenjälkilukija. Tehoista pitäisi vastata Qualcommin kehittämä järjestelmäpiiri. OSOM on luvannut kertovan puhelimesta enemmän Mobile World Congress 2022 -messuilla helmikuussa ja julkaisu tapahtuu vasta kesällä.

OSOM OV1 -puhelimessa on vahvistettu keskityttävän yksityisyyteen ja kehitteillä on luvattu olevan ainutlaatuisia ohjelmistoratkaisuja, jotka vähentävät pilvipalveluihin lähetettävän datan määrää. Käyttöjärjestelmänä oletetaan olevan lähes puhdas Android, jossa on Googlen palvelut ja sovellukset. Keats on haastattelussa väittänyt yhtiön pystyvän tarjoamaan 100 kertaa tehokkaampia tietosuojaominaisuuksia, kuin tyypillisessä Androidissa.

Tulevan puhelimen ohella Jason Keats paljasti haastattelussa muutamia yksityiskohtia yrityksen alkuajoista. Yhtiön tavoitteena oli tuoda myyntiin Essentialin alaisuudeessa jo kehitetty GEM-älypuhelin, mutta ajatus siitä päätettiin romuttaa toimitusketjun ongelmien vuoksi. OSOM:n mainostetaan olevan myöskin ensimmäinen uusi puhelinvalmistaja Kanadassa BlackBerryn jälkeen.


Lähde: Android Police

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen