Yleinen

Puhelinvalmistaja Carbon Mobilen tuotanto siirrettiin Kiinasta Eurooppaan – myös puhelimen hintaa laskettiin merkittävästi

Alkuvuodesta saksalainen Carbon Mobile toi myyntiin Euroopassa yhtiön uuden Carbon 1 Mark II -älypuhelimen, jonka erikoisuus on hiilikuidusta valmistettu rakenne. Vielä alkuvuodesta saksalaisvalmistaja tuotti puhelimensa Kiinassa, mutta nyt yhtiö on ilmoittanut tuoneensa valmistuksen kokonaan Eurooppaan, tai tarkemmin Pohjois-Saksaan.

Berliinissä majapaikkaansa pitävä Carbon Mobile on kertonut siirtävänsä älypuhelimensa tuotannon kokonaan Saksaan. Tuotanto on toteutettu yhteistyössä Ingram Micron kanssa ja puhelimet valmistetaan Motorolan entisessä tehtaassa Flensburgissa. Tuotannon siirtämisen tavoitteena on parantaa älypuhelimien tuotannon laatua ja kestävää kehitystä. Tuotannon siirtäminen Eurooppaan mahdollistaa Carbon Mobilelle puhelimen hinnan laskemisen merkittävästi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme sitoutuneet kestävyyteen ja laatuun älypuhelimien tuotannossa Euroopassa. Uudella sijainnilla Saksassa voimme vähentää laitteidemme tuotannon ja kuljetuksen pakokaasupäästöjä entisestään ja luoda uusia työpaikkoja tulevina vuosina. Ingram Micro ylläpitää jo älypuhelimiemme korjausta ja voi siten tuoda kattavan tietämyksen teknologiastamme tuotantoon”, kertoo Carbon Mobilen toimitusjohtaja Firas Khalifeh.

Carbon Mobilen mukaan ensimmäinen 150 puhelimen testauserä on jo onnistuneesti poistunut tuotantolinjalta. Myyntiin tullessaan Carbon 1 Mark II -puhelin maksoi 799 euroa, mutta nyt Carbon Mobile on pysyvästi tiputtanut puhelimensa hinnan 599 euroon. Puhelin on saatavilla myös Suomeen Carbon Mobilen oman verkkokaupan kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Carbon 1 Mark II on valmistettu käyttämällä HyRECM-tekniikkaa, joka koostuu sanoista Hybrid Radio Enabled Composite Materials. Hiilikuidusta valmistetun rakenteen ansiosta puhelimesta on onnistuttu tekemään ohut ja kevyt. Laite painaa vain 125 grammaa ja se on vain 6,3 millimetriä ohut. Yleisesti älypuhelimet painavat noin 180 grammaa ja paksuus on 8-10 millimetrin välillä.

Teknisesti laite ei ole kovin erikoinen, vaan Carbon 1 Mark II pitää sisällänsä tuttua keskihintaluokan tekniikkaa. Puhelimessa on 6,01 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jota suojaa Gorilla Glass 6 -lasipinta. Näytön tarkkuus on Full HD+ -tasolla ja siinä on 18:9-kuvasuhde. Tehoista vastaa MediaTekin kehittämä Helio P90 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Carbon 1 Mark II tarjoaa lisäksi 16 megapikselin pääkameran ja 20 megapikselin etukameran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Carbon Mobilen tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen