HMD globalNokiaYleinen

Pitkään odotetusta Nokia X100 -huippupuhelimesta paljastui uutta tietoa – julkaisu luvassa pian?

Suomalainen HMD Global ei ole yli kahteen vuoteen julkaissut uutta huippuluokan Nokia-älypuhelinta, mutta nyt on saatu viitteitä lähenevästä uuden puhelimen julkaisusta. Viimeksi vuoden 2019 alussa nähtiin Nokia 9 PureView, jonka jälkeen suomalaisyhtiö on luottanut ainoastaan edullisiin puhelimiin sekä muutamiin keskihintaluokan laitteisiin.

Jo aikaisemmin tunnettu vuotaja Evan Blass julkaisi listauksen tulevista Nokia-puhelimista, joiden joukosta paljastui myös Nokia X100. Todennäköisesti Nokia X100 tulee olemaan pitkään odotettu uusia huippupuhelin, sillä mallistojärjestyksessä kyseessä olisi hyvin looginen nimeäminen huippumallille. Toistaiseksi mallistossa on vain Nokia X10– ja Nokia X20 -puhelimet sekä kestävärakenteinen Nokia XR20, joista kaikki ovat teknisesti varsin edullisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia X100 -puhelimen koodinimen on tiedetty olevan ”Deadmau5”, mutta mitään muuta puhelimesta ei valitettavasti ole vielä paljastunut. Nyt kutenkin Nokia X100 -puhelimesta on paljastunut ensimmäisiä konkreettisia tietoja WhatIsMyBrowser-sivuston tietokannasta. Joku on käyttänyt puhelimella Chrome-sovellusta, jonka takia sivustolle on päätynyt tieto laitteesta. Valitettavasti tiedoista paljastuu ainoastaan puhelimessa olevan Android 11 -käyttöjärjestelmä, eikä mitään muita mielenkiintoisia tietoja paljastu.

WhatIsMyBrowser-sivuston tietokanta paljastaa Nokia X100 -puhelimen saavan Android 11 -käyttöjärjestelmän.

Huhujen mukaan HMD Globalilta voidaan odottaa Snapdragon 8 -sarjan huippupiiriin perustuvaa puhelinta vielä vuoden 2021 aikana, joka on todennäköisesti Nokia X100. Puhelimen tiedot HMD Global on pystynyt pitämään erinomaisesti salassa, mutta julkaisun voidaan odottaa lähenevän kovaa tahtia. Koska puhelimessa on Android 11 -käyttöjärjestelmä, niin julkaisun olisi loogista tapahtua tulevien viikkojen aikana, sillä Google laittaa pian jakoon Android 12 -version.

Toinen julkaisun lähenemisestä vihjaava seikka on uuden James Bond No Time To Die -elokuvan julkaisu syyskuun lopulla, sillä HMD Global on ollut yksi elokuvan sponsoreista. Nokia-puhelimien pitäisi näkyä elokuvassa ja loogisinta olisi myös James Bondin käyttävän todellista huippupuhelinta ennemmin kuin halpaa Nokia-puhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia X100 -puhelimen ohella HMD Globalilta on odotettu Nokia G300 -puhelinta sekä Nokia T20 -tablettia. Lisäksi viime viikkoina huhut ja lukuisat vuodot ovat paljastaneet kaiken yhtiön edullisimmasta Nokia G50 -5G-puhelimesta. HMD Global ei ole itse vielä vahvistanut julkaisevansa uusia tuotteita, mutta odotettavissa olisi uusia Nokia-laitteita syyskuun lopulla tai lokakuun alkupuolella.

Nokia 9 PureView on HMD Globalin viimeisin lippulaivapuhelin.

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Parempi on tehdä yksi hyvä kun monta huonoa, sen tietä valve half-life peleissään ja niin sentakia ei oo kiire tämänkään kanssa

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global