AndroidJollaSailfish OSYleinen

Fairphone 2 saa Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmän

fairphone_2_1

Fairphone on aloittanut yhteistyön suomalaisen Jollan kanssa tuodakseen puhelimeensa saataville Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

FJolla-byVakkovairphone ilmoitti, että yhtiön uusi puhelin tulee saamaan Sailfish 2.0 -käyttöjärjestelmän. Fairphone 2 toimitetaan Android-käyttöjärjestelmällä ja toimitukset alkavat tammikuussa. Puhelimen hinta on 525 euroa. Fairphonen tavoitteena on, että Sailfish 2.0 -käyttöjärjestelmästä saadaan vakaa versio puhelimelle, jonka jälkeen tämän voi asentaa laitteelle, mutta yhtiön mukaan tämä vie aikaa ja on vielä epäselvää kuinka kauan.

Tämä uutinen on varsin mieluinen varmasti Jolla yhteisölle sekä Jollalle, sillä tämä voi tuoda mahdollisuuksia Sailfish -käyttöjärjestelmälle. Mielenkiintoista olisi nähdä, miten tulevaisuudessa Fairphone tulee käyttämään Sailfishiä puhelimissaan ja voisiko se tulla jopa samalle viivalle Androidin kanssa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Miten tuo menee, voiko puhelimen joskus tilata Sailfish 2:lla varustettuna? Vai onko se vaan yhteensopiva ja ostaja asentaa jos haluaa? 525 eur ei kuulosta kovin fairilta.

    1. Puhelin toimitetaan Androidilla varustettuna ja käyttäjä voi sitten halutessaan asentaa siihen Sailfishin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android