FairphoneYleinen

Fairphone julkisti uudet Fairbuds XL -kuulokkeet 249 eurolla – korjaus onnistuu helposti itse ja akku vaihtuu muutamassa sekunnissa

Faribuds XL

Hollantilainen Fairphone on julkistanut tänään uudet Fairbuds XL -kuulokkeet, jotka ovat yhtiön ensimmäiset sangalliset korvat peittävät kuulokkeet. Fairphone on tunnettu helposti korjattavista ja eettisistä puhelimistaan, ja samaa ideologiaa on pyritty tuomaan nyt myös Fairbuds XL -kuulokkeisiin.

Fairphone pääsee hyödyntämään Fairbuds XL -kuulokkeiden kanssa osaamistaan ja kokemustaan, jota sille on kertynyt vastuullisten ja korjattavien älypuhelinten valmistajana. Modulaarinen rakenne sekä varaosatarjonta helpottavat korjaamista, jolloin käyttäjät voivat pitää ne käytössä kauemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulokkeet ovat helposti korjattavissa.

Fairbuds XL -kuulokkeet mahdollistavat pehmusteiden ja muiden kuluvien osien vaihtamisen. Valmistajan mukaan elektroniikkatuotteiden käyttöiän pidentäminen ei ole hyväksi vain käyttäjille ja heidän kukkarolleen, sillä se auttaa myös pienentämään kulutuksen ympäristövaikutusta.

”Valmistettuamme nyt 10 vuoden ajan vastuullisia älypuhelimia olemme valmiit laajentamaan fokustamme ja tuomaan vastuullisuuden mukaan myös audiotuotteisiin. Tuomme mukaan ainutlaatuisen osaamisemme vastuullisesta ja ilmastoystävällisestä valmistuksesta ja hyödynnämme eettisesti hankittuja materiaaleja, samalla kun pyrimme parantamaan tuotantoketjun työoloja ja tuomaan korjattavuuden myös kuulokesegmenttiin”, toteaa Fairphonen toimitusjohtaja Eva Gouwens.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulokkeiden valmistuksessa on käytetty vegaanista nahkaa sekä useita kierrätysmateriaaleja ja 100-prosenttista kierrätysmuovia kaikissa osissa, joissa se on mahdollista. Kuulokkeiden pannassa käytetään 100-prosenttisesti kierrätettyä alumiinia, ja myös tina on kierrätettyä. Kuljetuskotelo on tehty 100-prosenttisesti kierrätetystä polyesterista ja nailonista.

Fairbuds XL -kuulokkeiden kerrotaan tarjoavan hyvää äänenlaatua, tukevaa bassoa, lämpimän keskiäänialueen sekä kirkkaat diskantit 40 mm:n dynaamisten elementtiensä kautta. Toistoa tukee vastamelutoiminto.

Kahta laitetta tukevan Bluetooth-yhteyden ansiosta käyttäjät voivat vaihtaa laitteiden välillä. Kuulokkeiden akku kestää 30 tuntia, ja akun voi vaihtaa muutamassa sekunnissa. Fairbuds XL:t ovat rakenteeltaan modulaariset, mutta niissä on silti IP54-luokitus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulokkeille on saatavilla myös Fairbuds-sovellus Google Play -kaupan ja iOS App Storen kautta. Sovellukseen sisältyvän taajuuskorjaimen avulla käyttäjät voivat säätää kuulokkeensa oman makunsa mukaan. Sovellus auttaa myös kuulokkeiden käytössä sekä opastaa korjaamisessa, jos osia on tarpeen vaihtaa. Sovelluksen kautta voidaan myös tilata varaosia sekä päivittää kuulokkeet, jolloin ne pysyvät ajan tasalla myös ohjelmiston osalta.

Fairbuds XL tulee saataville Fairphonen verkkokaupan sekä valikoitujen jälleenmyyjien kautta 11. toukokuuta 249 euron suositushintaan. Saatavana on kaksi eri väriä, Green Speckled ja Black Speckled.

Fairbuds XL:n tekniset tiedot

 • Akku: 800 mAh
 • Akun kesto: 30 h
 • Vastamelutoiminto: kyllä, myös ympäristön ääni -toiminto
 • Varaosien saatavuus: akku, kaiutinelementtien välinen kaapeli, kuulokkeen päällysteet, panta, pehmusteet, pannan jalusta, kuulokeyksiköt, pannan päällyste
 • Bluetooth-kantama: 10 m
 • Bluetooth ja koodekit: Bluetooth 5.1 – AAC, SBC, APTX HD
 • IP-luokitus: IP54
 • Paino: 330 g
 • Kannettavuus: Taittuu kokoon
 • Älyavustimet: Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Siri
 • Liittimet: USB-C (latausta sekä digitaalista ja analogista toistoa varten)
 • Elementin halkaisija: 40 mm

Lähde: Fairphonen materiaalit

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone