F(x)tecMWC 2019Yleinen

F(x)tec julkaisi uuden Android-puhelimen QWERTY-näppäimistöllä – Hinta vain 649 euroa

Lontoolainen F(x)tec on julkaissut MWC 2019 -messuilla yhtiön ensimmäisen älypuhelimen, jonka nimi on Pro1. Puhelin tuo mukanaan muun muassa vanhoista Nokia-puhelimista tutun vaakatasossa olevan QWERTY-näppäimistön, jollaista ei ole enää muutamiin vuosiin nähty markkinoilla.

Pro1 on saanut yhtiön mukaan inspiraationsa Nokia E7- ja Nokia N950 -puhelimista. Näppäimistön liukumekanismin ansiosta näyttö on mahdollista saada optimaaliseen 155 asteen kulmaan, jotta katselukokemus olisi miellyttävä. Koska Pro1 on tarkoitettu käytettäväksi vaakatasossa, niin puhelimeen on myös kehitetty vaakatasoon optimoitu käyttöliittymä, vaikka pohjana hyödynnetään lähes puhdasta Android-käyttökokemusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen näyttö on kooltaan 5,99 tuumaa ja sen tarkkuus on Full HD+ -tasoa. Näytössä on 18:9-kuvasuhde sekä esimerkiksi Samsungin huippupuhelimien tapaisesti kaartuvat reunat. Näyttö perustuu AMOLED-tekniikkaan ja sitä suojaamassa on Gorilla Glass 3 -lasipinta. Tehoista vastaa Qualcommin parin vuoden takainen Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 6 gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa on 128 gigatavua, mutta jos tämä ei riitä löytyy laitteesta tuki muistikortille.

 

Kameroita on takaosassa kaksi. Pääkamerana hyödynnetään 12 megapikselin Sony IMX363 -sensoria ja toisena bokeh-kuvaamisen parantamiseen on 5 megapikselin syvyyssensori. Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat 3200 milliampeeritunnin akku, USB-C-liitin, sormenjälkilukija sekä Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmä.

F(x)tec on tuonut uutuuspuhelimensa nyt ennakkotilattavaksi yhtiön omien sivujen kautta. Hintaa löytyy Euroopassa 649 euroa ja toimitukset alkavat heinäkuussa. Jos siis haluaa QWERTY-puhelimen, niin Pro1 on yksi harvoista, mikä pystyy tarjoamaan takavuosien Nokia-tyylisen kokemuksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

F(x)tec Pro1 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 5,99 tuumaa, Full HD+ (2160 x 1080), AMOLED, kaartuvat reunat, 18:9-kuvasuhde
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 835
 • RAM-muisti: 6 Gt
 • Tallennustila: 128 64 Gt + muistikorttipaikka
 • Takakamera: 12 MP (perus / IMX363 / f/1.8 / 1.4um) + 5 MP (syvyyssensori / f/2.0)
 • Etukamera: 8 MP (f/2.0)
 • Akku: 3200 mAh, USB-C, QC 3.0 -pikalataus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (optimoitu vaakatasoon)
 • Muuta: NFC, USB-C, 3.5 mm kuulokeliitäntä, sormenjälkilukija, QWERTY-näppäimistö, Dual-SIM
 • Värit: musta
 • Mitat: 154 x 73,6 x 13,98 mm

Lähde: F(x)tec Pro1 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Vain 649? Ei jatkoon … Elinkaarelta 2 vuoden laitteeseen 200-300 euroa enempää ei kannata sijoittaa, pitää olla varsin erityinen syy … ja jälleen nää taiteltavat ja liukukansitekniikat, joita saa lähetellä usein huoltoon ja takuuvaihtoon jo takuuaikana, kun saat uuden – takuuaika jatkuu ostopäivästä ja kolmatta vaihtokappaletta ehdit harvoin saada … Joko firma tai liike on vaihtanut omistajaa ellei jopa lakanneet, tai konkurssissa ja toimii uudella nimellä jossain.Tälläsiä tuntemattomuuksia ei kannata lähteä isolla rahalla kokeilemaan.

Kommentoi