SamsungYleinen

Näin Galaxy Note10 ja Galaxy Note10+ eroavat toisistaan sekä edeltäjästään

Galaxy Note10+ ja Galaxy Note10

Galaxy Note10 -puhelimien julkaisu tullaan muistamaan Samsungin historiassa, sillä yhtiö päätti vaihtaa hieman strategiaansa ja julkaisi yhtä aikaa kaksi Galaxy Note -malliston älypuhelinta yhden sijasta. Uutuuspuhelimien nimeämiskäytännöstä on mahdollista jo päätellä laitteiden suurimmat eroavaisuudet, vaikka eroavaisuuksia on monissa muissakin osa-alueissa. Tässä artikkelissa tarkastellaan hieman Galaxy Note10 -puhelimien välisiä erovaisuuksia sekä katsotaan kuinka puhelimet ovat muuttuneet verrattuna viime vuoden Galaxy Note9 -puhelimeen.

Galaxy Note10 ja Galaxy Note10+ rakentuvat samaan muottiin kuin muutkin nimeämiskäytännön puhelimet. Samsung on halunnut tehdä puhelimien välille selvän eron. Perusversiosta löytyy pienempi ja tarkkuudeltaan heikompi näyttö, kun taas plus-versiossa on suurempi ja tarkempi näyttö. Galaxy Note10:n näyttö on kooltaan 6,3 tuumaa sekä tarkkuudeltaan Full HD+ -tasoa ja Galaxy Note10+:n näyttö on kooltaan 6,8 tuumaa sekä tarkkuudeltaan QHD+ -tasoa. Molempien näytöissä hyödynnetään Dynamic AMOLED -tekniikkaa ja ne ovat HDR10+ -sertifioituja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen erovaisuus löytyy takaosan kameroista, sillä Galaxy Note10 -puhelimessa on kolmoiskamera ja Galaxy Note10+ -versiossa on neloiskamera. Puhelimessa on 12 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin telekamera sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera. Samsung on lisännyt plus-versioon vain DepthVision-kameran, jonka tarkkuus on VGA-tasoa. Kyseessä on kamera, jonka avulla puhelin pystyy keräämään kuvaustilanteessa enemmän tietoa muun muassa etäisyyksistä.

Järjestyksessään kolmas huomattava eroavaisuus on akun koossa, sillä Galaxy Note10 -puhelimessa on pienempi 3500 milliampeeritunnin akku, kun Galaxy Note10+ on saanut huomattavasti suuremman 4300 milliampeeritunnin akun. Lisäksi eroavaisuuksia löytyy pikalatausominaisuuksista, sillä perusversio tukee ainoastaan 20 watin pikalatausta, kun Galaxy Note10+ tukee huomattavasti nopeampaa 45 watin pikalatausta.

Teknisessä toteutuksessa erovaisuuksia on myös RAM-muistin määrässä, jota Galaxy Note10+ on saanut puolet enemmän. Tallennustilojen osalta eroa löytyy myös, sillä plus-versiosta on olemassa suuremmalla 512 gigatavun tallennustilalla varusteltu versio. Muistikorttipaikka löytyy ainoastaan Galaxy Note10+ -versiosta ja Samsung on päättänyt luopua siitä Galaxy Note10 -perusversiossa.

Uusien Galaxy Note10 -puhelimien tärkeimmät tekniset tiedot sekä vastaavat tiedot Galaxy Note9 -puhelimesta.

Kun Galaxy Note10 -malliston puhelimia verrataan viime vuoden Galaxy Note9 -puhelimeen, niin Samsung on onnistunut tekemään huomattavia muutoksia ja päivitystä on tullut moniin teknisiin osa-alueisiin. Näyttö on muuttunut selvästi, sillä Galaxy Note9 -puhelimessa ei ollut näyttöön upotettua etukameraa tai integroitua sormenjälkilukijaa. Lisäksi suorituskykyä on parannettu selvästi ja RAM-muistia on uusissa puhelimissa lisätty.

Myöskin kameroita on tullut lisää ja kameraominaisuudet ovat monipuolistuneet. Viime vuonna Samsung tyytyi pääkameran lisäksi telekameraa, joka tarjosi 2x zoomauksen, mutta näiden lisäksi tänä vuonna puhelimiin on tuotu 1-2 uutta kameraa, jotka ovat hieman toisenlaisiin tarkoituksiin. Etukamerassa tarkkuus on tällä kertaa kasvanut 8 megapikselistä 10 megapikseliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huomattavaa muutosta on tullut myös akkuun, sillä Galaxy Note9 -mallissa oli viime vuonna 4000 milliampeeritunnin akku. Galaxy Note10 -mallissa Samsung on tiputtanut rajusti akunkapasiteettia sekä Galaxy Note10+ -versiossa hieman kasvattanut akkua entisestään. Viime vuonna Samsung pystyi tarjoamaan vain 15 watin pikalatauksen sekä yksisuuntaisen langattoman latauksen, joten Galaxy Note10 -puhelimissa on näiden osalta menty selvästi eteenpäin. Yläpuolella on taulukko, jossa on listattuna Galaxy Note10-, Galaxy Note10+ ja Galaxy Note9 -puhelimien tärkeimmät tekniset tiedot sekä eroavaisuudet.

Galaxy Note10+, Galaxy Note10 ja Galaxy Note9

Lisätietoja uusista Galaxy Note10 -puhelimista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme sekä ensituntumista.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung