HMDYleinen

HMD Pulse Pron julkaisu tällä viikolla! Gigantti paljasti kaiken ensimmäisestä HMD-puhelimesta

HMD Pulse Pro

Gigantti näyttää olevan yksi jälleenmyyjistä, joka on innostunut suomalaisen HMD Globalin omaa brändiä kantavista tuotteista niinkin paljon, että laite on listattu verkkokauppaan ennen julkaisua. Muutamaan kertaan jo vuodoissa nähty HMD Pulse Pro on listattu Gigantin sivuille paljastaen käytännössä aivan kaiken.

HMD Pulse Pro tullaan Gigantin mukaan julkaisemaan tällä viikolla, tarkemmin keskiviikkona 24. huhtikuuta. Ainakin tuolloin puhelimen myynnin luvataan alkavan. HMD Pulse Pro on nähtävästi tulossa myyntiin 6 + 128 gigatavun muisteilla 179 euron hintaan. Puhelimesta on listattuna ainoastaan musta väriversio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Pulse Pro listattuna Gigantin sivuilla.

Tuotelistaus paljastaa puhelimen saavan 6,56 tuuman IPS LCD -näyttöpaneelin, jossa on HD+ -tarkkuus sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Tehoista vastaa Unisocin valmistama T606-järjestelmäpiiri, jossa on kahdeksan ydintä ja tehokkain niistä toimii 1,6 GHz:n kellotaajuudella. Kyseinen piiri on julkaistu vuosia sitten ja tarjoaa 4G-modeemin. Sama piiri on nähty monissa HMD:n valmistamissa Nokia-puhelimissa viime vuosina.

HMD Pulse Pro tulee saamaan 6 gigatavun verran RAM-muistia, jonka lisäksi Gigantin listaus kertoo laitteen tukevan myös 6 gigatavun virtuaalista RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua, mutta laite tukee myös microSD-muistikorttia 256 gigatavuun asti. Akun kooksi listaus kertoo 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata USB-C-liittimen kautta. Akunkestoksi luvataan 59 tuntia yhdellä latauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita on takaosassa kaksi kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin sensori f/1.8-aukolla varustellulla linssillä. Mukana on myös 2 megapikselin syvyyskamera. HMD Pulse Pron erikoisuus on 50 megapikselin etukamera. Gigantti mainitsee puhelimen tarjoavan AI HDR -ominaisuuden ja ihonsävyjen optimoinnin kamerassa.

Käyttöjärjestelmäksi mainitaan ainoastaan ”Android”, eikä listaus kerro käyttääkö HMD vanhaa Android 13 vai uudempaan Android 14 -versiota. Olettavasti tässä kohtaa vuotta kyseessä on Android 14. Puhelimen päivityslupaus on 2 + 3 vuotta. HMD Pulse Pro tarjoilee myös Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5 ja NFC -yhteydet, mutta myöskin perinteisen kuulokeliittimen. Sormenjälkilukija on sijoitettu laitteen kylkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Listaus paljastaa puhelimen mittojen olevan 163,19 x 75,02 x 8,55 millimetriä ja painoa on 196 grammaa. HMD Pulse Pro on IP52-luokituksen mukaisesti suojattu. Gigantti kertoo laitteen rakenteen olevan helposti avattavissa, joka mahdollistaa helpon korjattavuuden. Puhelimesta voi helposti vaihtaa ”vaurioituneen näytön, rikkoutuneen tai taipuneen latausportin tai vaihtaa vanhan ja tyhjentyneen akun uudempaan”.

Odotettavasti puhelimen julkaisu tapahtuu siis 24. huhtikuuta, kuten Gigantti kertoo. Tässä vaiheessa halukkaat voivat käydä tutustumassa HMD Pulse Prohon jo Gigantin sivuilta tämän linkin takaa.

HMD Pulse Pro tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,56 tuumaa, IPS LCD, HD+ (1480 x 720),90 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Unisoc T606 (8 ydintä, 1,6 Ghz)
 • RAM-muisti: 6 gigatavua
 • Tallennustila: 128 gigatavua / muistikorttipaikka max 256 Gt
 • Kamerat: Kaksoiskamera + salama
  • Pääkamera: 50 megapikseliä (f/1.8, 1/2.8”)
  • Syvyyskamera: 2 megapikseliä (f/2.4, 1/5”)
 • Etukamera: 50 megapikseliä (f/2.0, 1/2.8”)
 • Akku: 5000 milliampeerituntia
 • Käyttöjärjestelmä: Android 14
  • Päivityslupaus: 2 vuotta Android-versioita (huhtikuu 2026) ja 3 vuotta tietoturvapäivityksiä (huhtikuu 2027)
 • Mitat: 163,19 x 75,02 x 8,55 mm
 • Paino: 196 g
 • Vedenkestävyys: IP52
 • Muuta: Sormenjälkilukija kyljessä, Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 5, USB-C (2.0), kuulokeliitin
 • Värit: Musta

Lähde: Gigantti

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Tulisipa Pulsesta Mini- tai Compact-versio, mikä olisi vastaavanlainen mutta kooltaan 6”. Tuo on liian suuri, ja mikään valmistaja ei enää tee hyvän kokoisia puhelimia. HMD:llä olisi markkinarako.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD