XiaomiYleinen

Globaali piiripula iski vihdoin myös Xiaomiin – suositun Redmi Note 10 -puhelimen tuotantoa ei voida jatkaa

Redmi Note 10

Xiaomi on puskenut kovaa tahtia eteenpäin, vaikka globaali piiripula on todellisuutta ja se on vaikuttanut moniin yrityksiin myös älypuhelinmarkkinoilla. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että myös kiinalainen Xiaomi pääsee vihdoin kärsimään piiripulan tuottamista ongelmista.

Xiaomi on vahvistanut Indonesiassa, että yhtiön keväällä julkaisema Redmi Note 10 -puhelin on nyt myyty loppuun vain 5 kuukautta julkaisun jälkeen. CNBC-sivuston mukaan puhelin on myyty loppuun globaalin piiripulan takia, eikä Xiaomilla ole tarpeeksi komponentteja puhelimen valmistuksen jatkamiseksi. Tämän takia Xiaomi on päättänyt lopettaa puhelimen valmistuksen kokonaan. Toistaiseksi laite on ilmoitettu olevan myytyloppuun Indonesiassa, mutta pian Redmi Note 10 saattaa kadota myynnistä myös muilta markkinoilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Redmi Note 10 on ollut malliston edullisemman pään laite, jossa hyödynnettiin Qualcommin valmistamaa Snapdragon 678 -järjestelmäpiiriä. Indonesiassa Xiaomi kehottaa kuluttajia harkitsemaan muiden Redmi Note 10 -malliston puhelimien hankkimista, joita ovat Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10 5G sekä Redmi Note 10S.

Globaalin piiripulan on odotettu vaikuttavan ainakin tämän vuoden loppuun asti, mutta joidenkin analyytikoiden mukaan ongelmat saattavat jatkua myös ensi vuodelle. Xiaomi on ollut vahvassa nosteessa globaalisti, ja se on jo ohittanut Applen ja hätyyttelee Samsungin kärkisijaa. Piiripula saattaa kuitenkin hankaloittaa Xiaomin suunnitelmaa ohittaa Samsung, sillä laitteita ei voi myydä, jos niitä ei voi valmistaa.

Lähde: CNBC Indonesia (indonesiaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi