GoogleYleinen

Gmail saa enemmän Gemini-tekoälyä Androidilla ja iOS:lla

Google on julkistanut tekoälyuudistuksia, jotka tulevat tarjolle Gmail-sähköpostisovellukselle Androidilla ja iOS:lla. Gemini-tekoälyn avustuksella Google on toteuttanut kolme uutta ominaisuutta, jotka helpottavat käyttöä.

Googlen mukaan generatiivisen tekoälyn tuominen mobiilisovellukseen on haastavampaa kuin työpöytäversiolle. Gmailin verkkoversiossa on chatbotin kaltainen sivupaneeli, johon käyttäjät voivat syöttää kysymyksiä ja saada vastauksia. Nyt vastaava ominaisuus tulee mobiililaitteille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gmail-sovellus Android- ja iOS-laitteilla saa ”tiivistä sähköposti” -ominaisuuden pidempiä viestiketjuja varten. Painike ilmestyy sähköpostiketjun aiheen alapuolelle näytön yläosaan, jonka jälkeen näytön alareunasta liukuu tuttu Gemini-välilehti, jossa yhteenveto on kirjoitettuna.

Googlen mukaan Workspace Labs -käyttäjät saavat tiivistysominaisuuden tällä viikolla, ja se julkaistaan Google One AI Premium -tilaajille ja maksaville Gemini for Workspace -asiakkaille kesäkuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Gmail Q&A mahdollistaa enemmänkin. Uusi Gemini-kuvake sijaitsee sähköpostilaatikon oikeassa yläkulmassa, ja se mahdollistaa mobiilisovelluksessa täyden syötteen antamisen, kuten verkkosivuston sivupaneeli. Lisäksi ”listaa seuraavat vaiheet” tai ”ehdota vastausta” -pyynnön lisäksi voit kysyä erilaisia asioita. Gmail pystyy esimerkiksi antamaan vertailun erilaisista tarjouksista sekä ajankohdista keskusteluissa. Ominaisuus tulee saataville heinäkuussa.

Google myös vie eteenpäin aikaisempia älyvastauksia, ja nyt Gmail tarkastelee sähköpostin kontekstia tarjotakseen paljon räätälöidymmät, yksityiskohtaisemmat ja hienovaraisemmat vastausehdotukset kuin nykyiset yhden rivin vastausvaihtoehdot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Googlen mukaan tulevien viikkojen aikana työpöytäversioista tuttu ”auta kirjoittamaan” -ominaisuus Gmailissa ja Docsissa tukee myös espanjaa ja portugalia. Lisää kieliä tuodaan myöhemmin käyttöön.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google