GoogleYleinen

Google Bard on nyt Gemini – Voi korvata Google Assistantin

Gemini

Muistatko Googlen tekoälypalvelu Bardin? Jos ei ollut mielessä, niin nyt sen voikin unohtaa. Google on vaihtanut tekoälynsä nimeä, sillä se tunnetaan jatkossa nimellä Gemini. Lisäksi Google on nyt lanseerannut maksullisen Gemini Ultran.

Gemini Ultra tulee saataville uuden 22,99 euron hintaisen Google One -tilauksen myötä, johon sisältyy myös 2 teratavua tallennustilaa ja muut Google Onen ominaisuudet. Sen myötä Google lopettaa myös Duet AI -brändin, joka oli pääasiassa rajoitettu sen tekoälyn ominaisuuksiin Workspacessa, ja siirtää sen myös Gemini-brändin alle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on lanseerannut samalla myös uuden Gemini-sovelluksen Androidille ja tuo sen saataville myös iOS:n Google-sovellukseen. Androidilla voi nyt korvata myös Google Assistantin Gemini-palvelulla.

Gemini Advanced tulee saataville yli 150 maassa ja alueella, mutta vain englanniksi toistaiseksi. Japani ja Korea ovat seuraavat kartalla olevat kielet lisättäväksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ultra 1.0 -kielimallilla Gemini Advanced on Googlen mukaan paljon kyvykkäämpi erittäin monimutkaisissa tehtävissä, kuten koodauksessa, loogisessa päättelyssä, hienovaraisien ohjeiden seuraamisessa ja luovissa projekteissa. Gemini Advanced myös ymmärtää paremmin kontekstin edellisistä ohjeistuksista.

Googlen mukaan ensimmäinen versio Gemini Advancedista heijastaa nykyistä edistystä tekoälyn päättelyssä ja kehittyy jatkuvasti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Jatkamme rohkeaa ja vastuullista lähestymistapaa tämän teknologian tuomisessa. Ja lieventääksemme ongelmia kuten epäasiallista sisältöä tai ennakkoluuloja, olemme rakentaneet turvallisuuden tuotteisiimme AI-periaatteidemme mukaisesti. Ennen Gemini Advancedin julkaisemista suoritimme laajoja luottamuksen ja turvallisuuden tarkistuksia, mukaan lukien ulkoisen punaisten tiimien tarkastukset. Hienosäädämme myös taustalla olevaa mallia käyttäen hienosäätöä ja vahvistusoppimista, ihmispalautteeseen perustuen”, kertoi Google.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google