AndroidYleinen

Google tekemässä Androidista entistäkin helppokäyttöisemmän ikäihmisiä ajatellen

Android-ekosysteemi

Google julkaisi hiljattain Android 14 QPR3 -beetaversion seuraavasta Android-ohjelmistopäivityksestä. QPR-versio kehittäjille suunnattu neljännesvuosittain ilmestyvä alustajulkaisu, joka tulee virallisesti saataville kesäkuun tietämillä. 

Android 14 QPR3 -beetversiosta löytyy uudenlainen puhelimen käyttöä helpottava ominaisuus, joka löytyy järjestelmästä nimellä “helppo esiasetus”. Ominaisuuden on nimensä mukaan tarkoitus helpottaa Androidin käyttöä esimerkiksi ei niin teknisten käyttäjien keskuudessa.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on kertonut ominaisuuden yhteyteen, että helppo esiasetus optimoisi käyttökokemusta muun muassa tarjoamalla “parempaa luettavuutta ja navigoinnin helppoutta”. Ominaisuus kytkee päälle suuremmat kuvakkeet ja lisää navigointipalkin näytön alareunaan automaattisesti. Helppo esiasetus myös lihavoi näytöllä näkyvän tekstin ja lisää kontrastia, joka helpottaa puhelimen käyttöä heikompi näköisille. 

Helppo esiasetus -toiminnon löytymisestä vielä kesäkuun Android 14 -päivityksen yhteydestä ei ole varmuutta. Google saattaa jättää ominaisuuden julkaisun myös Android 15 -käyttöjärjestelmän yhteyteen.  

Lähde: Android Authority 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android