GoogleYleinen

Google esitteli ensimmäiset 5G-puhelimensa – tällaisia laitteita ovat Pixel 5 ja Pixel 4a (5G)

Google on julkaissut yhtiön ensimmäiset 5G-älypuhelimet, eli jo aikaisemmin vahvistetut Pixel 5- ja Pixel 4a (5G) -mallit. Uutuuspuhelimet ovat teknisesti keskihintaluokan laitteita, jonka lisäksi kyseessä ovat maailman ensimmäiset Android 11 -käyttöjärjestelmällä varustellut puhelimet. Suomessa puhelimia tuskin nähdään myynnissä ainakaan virallisesti.

Pixel 5 on uutuuspuhelimista hieman paremmin varusteltu sekä myöskin tuntumaltaan premium-tasoinen. Valitettavasti Google ei hyödynnä huippuluokan järjestelmäpiiriä, vaan puhelimesta löytyy Snapdragon 765G -piiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. Modeemina on siis tuttu Snapdragon X52, joka tukee 5G-yhteyksiä sub-6-taajuuksilla, mutta valikoiduissa maissa on tarjolla myös mmWave-versio. RAM-muistia löytyy 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen näyttö on kooltaan 6 tuumaa ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Näytön tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle (2340 x 1080), jonka lisäksi siinä on 19,5:9-kuvasuhde. Pixel 5:n näyttö tarjoaa myös 90 hertsin virkistystaajuuden sekä HDR10+ -tuen. Näytön vasempaan yläkulmaan Google on tehnyt reiän etukameraa varten.

Googlen puhelimet ovat aina olleet vahvoilla kameroiden kanssa, eikä nytkään Google tee poikkeusta. Pixel 5:n takaosasta löytyy kaksoiskamera, joka koostuu 12,2 megapikselin pääkamerasta sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta. Valitettavasti telekameraa Google ei ole uutuuspuhelimeensa saanut. Etuosaan on saatu 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on suuren 4080 milliampeeritunnin akun varassa, jota ladataan 18 watin pikalatauksella. Pixel 5 tukee myös langatonta latausta sekä käänteistä langatonta latausta. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat Android 11, takaosaan sijoitettu perinteikäs sormenjälkilukija sekä stereoäänentoisto.

Pixel 5 rakentuu kierrätetystä alumiinista ja takaosassa on erikoinen pinnoite paremman pidettävyyden takaamiseksi. Google esitteli puhelimen kahdessa väriversiossa, jotka ovat Just Black sekä Sorta Sage. Hintaa puhelimella on Euroopassa keksimäärin 629 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel 4a (5G) on uusittu versio hiljattain julkaistusta Pixel 4a -puhelimesta. 5G-versiossa on tuttuja ominaisuuksia Pixel 5 -mallista. Uutuuspuhelimessa on 6,2 tuuman OLED-näyttö, jossa on 60 hertsin virkistystaajuus sekä Full HD+ -tarkkuus. Tehoista on vastamassa tuttu Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Snapdragon X52 -modeemin ansiosta Pixel 4a (5G) tukee myös sub-6-taajuusalueita.

Kamerat ovat täysin samanlaiset kuin Pixel 5 -puhelimessa. Pixel 4a (5G):n takaosasta löytyy kaksoiskamera, joka koostuu 12,2 megapikselin pääkamerasta sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta. Valitettavasti telekameraa Google ei ole uutuuspuhelimeensa saanut. Etuosaan on saatu 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Pixel 4a (5G) on varusteltuna 3885 milliampeeritunnin akulla, jota voidaan ladata 18 watin pikalaturilla. Google on varustellut laitteen myös perinteisellä kuulokeliittimellä, jota ei isovelimallista löydy. Rakenteeltaan puhelin on muovia, eikä se ole pölyn- tai vedenkestävä.

Google on julkaissut Pixel 4a (5G) -puhelimen yhdessä väriversiossa, joka on Just Black. Puhelin tulee saataville Euroopassa 499 euron hintaan.

Lähde: Googlen tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google