Yleinen

Japanissa julkaistiin uusi Rakuten BIG -älypuhelin näytönalaisella etukameralla – valmistajana kiinalainen ZTE

Japanissa on julkaistu järjestyksessään maailman toinen näytönalaisella etukameralla varusteltu älypuhelin kuluttajamarkkinoille. Aikaisemmin kiinalainen ZTE julkaisi kotimarkkinoillaan Axon 20 5G -puhelimen näytönalaisella etukameralla, ja nyt ZTE:lla on myös näppinsä pelissä Japanissa julkaistussa puhelimessa. Rakuten BIG on uutuuspuhelimen nimi, ja laite on tuttuun tyyliin keskihintaluokan 5G-puhelin.

Rakuten BIG -puhelimessa katse kiinnittyy näyttöön, joka on kooltaan huimat 6,9 tuumaa. Näytön tarkkuus on Full HD+ -tasolla, sillä siinä on 2460 x 1080 pikseliä. Näyttö perustuu OLED-tekniikkaan, jonka ansiosta etukamera sekä sormenjälkilukija on pystytty integroimaan osaksi näyttöpaneelia. Näytön yläreunaan on tehty etukameraa varten hieman erilainen pikselirakenne ja valmistajan mukaan yläosassa saattaa näkyä tietyissä tilanteissa etukamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuttu Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu Snapdragon X52 -modeemi. Japanissa puhelimesta löytyy tuki sub-6-taajuusalueille sekä myöskin mmWave-taajuuksille. RAM-muistia Rakuten BIG tarjoaa 6 gigatavua, kun taasen sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua. Laitteessa on lisäksi tuki microSD-muistikortille.

Kameroita laitteen takaosassa on neljä kappaletta, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Rakuten BIG:n etuosassa on 32 megapikselin tasoinen näytön alapuolelle sijoitettu etukamera. Puhelimessa on 4000 milliampeeritunnin akku, eSIM-tuki, näytönalainen sormenjälkilukija sekä NFC-tuki. Rakuten BIG tarjoaa oletuksena Android 10 -käyttöjärjestelmän. Puhelimessa on lisäksi IP68-luokitus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoinen yksityiskohta löytyy Rakuten BIG -puhelimen käyttöoppaasta, jossa mainitaan laitteen olevan todellisuudessa kiinalaisen ZTE:n käsialaa. Puhelin on tuotu vain Japanin markkinoille Rakuten Mobilen brändin alaisuudessa. Rakuten BIG:ssä on myös paljon yhtäläisyyksiä jo aikaisemmin julkaistun ZTE Axon 5G -puhelimen kanssa.

Japanissa Rakuten BIG on saapunut myyntiin heti mustassa ja valkoisessa väriversiossa. Punaisen väriversion myynnin kerrotaan alkavan marraskuussa 2020. Hintaa Rakuten BIG -puhelimella on Japanissa 69800 jeniä, joka tarkoittaa noin 564 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakuten BIG tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,9 tuumaa, AMOLED, Full HD+ (2460 x 1080)
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 765G (5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 6 gigatavua
 • Tallennustila: 128 gigatavua + tuki microSD-muistikortille
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10
 • Takakamera: 64 MP pääkamera, 8 MP ultralaajakulmakamera, 2 MP makrokamera + 2 MP syvyyskamera
 • Etukamera: 32 MP
 • Akku: 4000 mAh
 • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija näytössä, NFC, eSIM, IP68
 • Mitat: 174 x 80 x 9 mm
 • Paino: 227 grammaa
 • Värit: valkoinen, musta ja punainen

Lähde: Rakuten BIG -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen