GoogleYleinen

Google julkaisi uuden Nest Wifi Pro Mesh -verkkojärjestelmän – reitittimessä tuki uusimmalle Wifi 6E -standardille

Googlen Nest Wifi Pro

Google on tänään julkaissut uuden Wifi 6E -standardia tukevan Nest Wifi Pro Mesh -verkkojärjestelmän. Nest Wifi Pro toimii parhaimmillaan 6 GHz:n kaistalla, samalla tukien myös 2,4 Ghz:n ja 5 GHz:n kaistoja. Googlen mukaan uudemman 6 Ghz:n taajuuden etuna on myös vähäisempi liikenne, jolloin kaista ei pääse ruuhkautumaan, jolloin kaista kykenee tuottamaan entistä parempaa verkkoyhteyttä.

Googlen mukaan uusi Nest Wifi Pro on yhtiön nopein langaton mesh-järjestelmä, joka kykenee siirtämään dataa jopa 4,2 gigabitin sekuntinopeudella, joten järjestelmä tarjoaa uuden Wifi 6E -standardin ansiosta jopa kaksi kertaa nopeampia yhteyksiä, kuin aiempi Wifi 6.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Useampi Nest Wifi Pro muodostaa mesh-verkon käyttämällä 6 GHz:n taajuusaluetta verkon muodostamiseen. Yksi reitin kattaa korkeintaan 120 neliön pinta-alan. Useamman Nest Wifi Pron voimin voidaan muodostaa 6 GHz:n taajuusaluetta käyttävä mesh-verkko.

Googlen mukaan Nest Wifi Pron avulla luotettavasti toimivan älykodin rakentaminen on helpompaa ja nopeampaa. Reititintä voidaan hallita Google Home -sovelluksen kautta, jonka kautta sekä reitittimen että muidenkin älykodin tuotteiden hallinta on helppoa. Reititin tulee myöhemmin saamaan Matter-tuen, jonka avulla laaja valikoima älylaitteita saadaan tuotua samaan verkkoon, jonka jälkeen thread-reunareititin kykenee yhdistämään älylaitteiden thread-verkon kodin wifi-verkkoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Reititin osaa havaita itsestään tavallisimpia yhteysongelmia ja esimerkiksi kertoa käyttäjälle viallisesta ethernet-kaapelista, jonka vaihtaminen voisi parantaa verkon suorituskykyä.

Laitteen ulkonäköön on Googlen mukaan kiinnitetty huomiota, sillä yleensä wifi-reitittimet toimivat parhaiten paikoissa, joissa reititin on näkyvillä. Laitteen ulkonäkö on tästä syystä suunniteltu tyylikkääksi ja sulavalinjaiseksi. Googlelta kerrotaan, että kotelo on valmistettu 60 prosenttisesti kierrätetyistä materiaaleista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nest Wifi Pro tulee Suomessa myyntiin 27. lokakuuta lumenvalkoisessa värissä. Yhden reitittimen hinta Suomessa on 235 euroa, ja kolmen reitittimen pakkaus maksaa 469 euroa.

Lähde: Googlen lehdistötiedote

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google