GoogleYleinen

Google julkaisi uudet Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimet – tulevat myyntiin valituilla Euroopan markkinoilla 649 euron ja 899 euron hintaan

Google on tänään julkaissut odotuksien mukaisesti uudet Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -älypuhelimet, joista on tiedetty ennen julkaisuakin todella paljon. Pixel 6 on malliston perusversio hieman karsitummilla ominaisuuksilla, mutta Pixel 6 Pro vie Googlen lippulaivapuhelimen aivan uudelle tasolle. Molemmissa uutuuspuhelimissa nähdään tyylikäs ja erottuva muotoilu.

Rakenteellisesti Pixel 6 -puhelimet ovat mielenkiintoisia, sillä Google on laittanut takaosan täysin uusiksi. Kameramoduuli ulkonee selvästi ja on vaakasuuntaisesti asetettu. Kameramoduuli on musta, jonka ylä- ja alapuolilla on hieman eri sävyillä viimeistellyt lasipinnat. Pixel 6 Pron kehys on valmistettu kiillotetusta metallista, kun taasen Pixel 6 -mallissa on mattapintainen metallikehys. Uutuuspuhelimista on luotu myös kolme eri väriversiota. Pixel 6 on tarjolla väreissä Kinda Coral, Sorta Seafoam ja Stormy Black. Vastaavasti Pixel 6 Pro on tarjolla väreissä Sorta Sunny, Cloudy White ja Stormy Black.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 6 Pro on saanut suuremman 6,71 tuuman reunoilta hieman kaartuvan näyttöpaneelin, joka perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytössä on myös korkea 120 hertsin virkistystaajuus ja QHD+ -tarkkuus. Pixel 6 -puhelimeen on laitettu tasainen 6,4 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus ja Full HD+ -tarkkuus. Sormenjälkilukijan Google on integroinut molemmissa uutuuspuhelimissa näyttöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Googlen oma kahdeksanytiminen Tensor-järjestelmäpiiri, joka on luotu Samsungin kanssa. Googlen mukaan suorituskyky on noussut selvästi verrattuna viime vuoteen, sillä Snapdragon 765G -järjestelmäpiiriin verrattuna Tensor tarjoaa 80 prosenttia paremman suorituskyvyn. Pixel 6 -mallissa on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Pixel 6 Prossa on korkeampi 12 gigatavua RAM-muisti ja siitä on 128, 256 ja 512 gigatavun muistiversiot.

Google on varustellut Pixel 6:n kaksoiskameralla ja Pixel 6 Pron kolmoiskameralla. Molemmissa on 50 megapikselin tasoinen pääkamera sekä 12 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera. Ultralaajakulmakamera tarjoaa 114 asteen kuvakentän. Pixel 6 Prohon on laitettu myös ensimmäistä kertaa 4x optiseen zoomaukseen kykenevä periskooppikamera, jonka tarkkuus yltää 48 megapikseliin. Pixel 6:n etuosassa on 8 megapikselin selfiekamera ja Pixel 6 Prossa on tarkempi 12 megapikselin kamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on perusversiossa 4614 milliampeeritunnin akun varassa ja Pixel 6 Prossa on kookkaampi 5003 milliampeeritunnin akku. Puhelimia voidaan ladata 30 watin teholla, mutta Google ei toimita laturia enää puhelimen mukana. Pixel 6 Pro tukee myös 23 watin tehoista langatonta latausta.

Käyttöjärjestelmänä toimii Googlen tuorein puhdas Android 12. Google on uudistanut Android 12 -käyttöjärjestelmää paljon ja siinä on myös uudenlainen Material You -muotokieli. Tarkemmin Android 12 -käyttöjärjestelmään voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa. Google lupaa Pixel 6 -puhelimille yhteensä viisi vuotta tietoturvapäivityksiä sekä vähintään kolme vuotta Android-versiopäivityksiä.

Euroopassa Google tuo Pixel 6- ja Pixel 6 Pro -puhelimet myyntiin valikoiduilla markkinoilla. Ainakin Saksassa ennakkomyynti on alkanut tänään ja toimituksien kerrotaan alkavan 28. lokakuuta. Hintaa Pixel 6 -puhelimella on 649 euroa ja Pixel 6 Prolla vastaavasti 899 euroa. Suomessa Pixel-puhelimet eivät ole aikaisemmin olleet virallisesti saatavilla, eikä nyt Pixel 6 -sarjan puhelimiakaan odoteta myyntiin.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google