AndroidGoogleYleinen

Google lähettää hälytykset ilmahyökkäyksistä nyt suoraan Android-puhelimiin Ukrainassa

Google on luonut Android-käyttöjärjestelmään ilmahyökkäyksien hälytysjärjestelmän.

Android-puhelimien käyttäjät saavat nyt hälytykset ilmahyökkäyksistä suoraan puhelimiinsa ennen kuin odotettavissa olevat hyökkäykset tapahtuvat. Google on ilmoittanut tästä muutoksesta tänään virallisessa blogikirjoituksessaan. Google kertoo työskentelevänsä Ukrainan hallituksen kanssa Android-puhelimien hälytysjärjestelmän ottamiseksi käyttöön maassa.

Uusi ominaisuus perustuu jo entuudestaan tuttuun Androidin maanjäristyksistä ilmoittavaan hälytysjärjestelmään. Lisäksi hälytykset perustuvat Ukrainan hallituksen lähettämiin hälytyksiin. Googlen mukaan uusi hälytysjärjestelmä otetaan käyttöön tänään ja se on lähipäivien aikana käytössä kaikissa Android-puhelimissa Ukrainassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on tärkeä uudistus nopealla aikataululla Android-käyttöjärjestelmään, ja sen ansiosta ukrainalaiset saavat suoraan puhelimeensa ilmoituksen Venäjän toteuttamista ilmahyökkäyksistä.

”Miljoonat ihmiset Ukrainassa luottavat nyt ilmahyökkäyshälytyksiin päästäkseen turvaan. Ukrainan hallituksen pyynnöstä ja sen avulla olemme alkaneet ottamaan käyttöön nopean Air Raid Alerts -järjestelmän Android-puhelimissa Ukrainassa. Tämä työ täydentää maan olemassa olevia ilmahyökkäyshälytysjärjestelmiä ja perustuu Ukrainan hallituksen jo toimittamiin hälytyksiin”, todettiin Googlen blogipostauksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Venäjän hyökätessä Ukrainaan on Google vähentänyt merkittävästi toimintaansa Venäjällä. Google on keskeyttänyt kaiken mainosmyynnin Venäjällä sekä poistanut Venäjän valtion rahoittamia mediasovelluksia Google Play -kaupasta Euroopassa.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android