AndroidGoogleYleinen

Google luopuu herkuista – Android Q on nyt Android 10

Android Q on nyt Android 10.

Google on tänään paljastanut virallisessa blogissaan tulevan Android-version olevan nimeltään yksinkertaisesti Android 10. Aikaisemmin Google on hyödyntänyt Android-versioissa erilaisia herkkuja lisänimenä, kuten Android 9.0 Pie tai Android 8.0 Oreo. Nyt Google on laittanut Android-nimeämisen herkkulakkoon ja luopunut kokonaan lisänimeämisestä.

Googlen mukaan aakkosjärjestyksessä herkuilla nimeäminen on ollut hauska osa päivityksien julkaisua, mutta siitä on ollut myös haittaa ja kaikki eivät ole ymmärtäneet nimeämiskäytäntöä. Googlen mukaan L ja R eivät ole selvästi erotettavissa, kun niistä puhutaan eri kielillä ja jos puhuttiin Android Lollipopista, niin ei ollut aina selvää, että viitattiin Android-versioon KitKatin jälkeen. Lisäksi herkkujen nimillä leikittely ei ole ollut helppoa uusille Android-käyttäjille, jotka eivät entuudestaan tunne käytäntöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android-brändin uusi ulkoasu.

Android on globaali käyttöjärjestelmä, jonka takia on tärkeää, että nimeäminen on selkeä ja ymmärrettävissä kaikkialla maailmassa. Tämän takia tulevassa Android-versiossa käytetään vain versionumeroa ja sitä kutsutaan nimellä Android 10.

Lisäksi Google on hieman muokannut Android-brändin ulkoasua. Viimeksi Android-logoon on kajottu vuonna 2014 ja nyt tänä vuonna logosta on tehty modernimpi ja helposti lähestyttävämpi. Nyt uudessa logossa on esillä Android-robotti, joka on ollut aina osa Androidia, mutta se ei ole ollut mukana suoraan logossa. Alla olevalla videolla Google esittelee Android-brändin uutta ulkoasua.

Lähde: Google Blog

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android